Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άντι Φλέτσερ: Πέθανε το ιδρυτικό μέλος των Depeche Mode

Άντι Φλέτσερ: Πέθανε το ιδρυτικό μέλος των Depeche Mode

Ο Άντι Φλέτσερ είχε γεννηθεί το 1961.

Πέθανε ο Άντι Φλέτσερ, ιδρυτικό μέλος των Depeche Mode. Την ανακοίνωση για τον «Fletch», όπως ήταν γνωστός, έκανε το ίδιο το συγκρότημα, με τα μέλη του συγκροτήματος να τονίζουν ότι είναι σοκαρισμένοι και γεμάτοι θλίψη.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι ο Φλέτσερ είχε μια «χρυσή» καρδιά, ήταν πάντα έτοιμος να παρέχει υποστήριξη στον καθένα, ενώ ήταν εκεί για μια ζωηρή συζήτηση, γέλια ή μια κρύα μπίρα.

Η σχετική ανάρτηση στο Twitter

Ο Άγγλος μουσικός είχε γεννηθεί το 1961, έπαιζε πλήκτρα και ήταν από αυτούς που είχαν ιδρύσει το γνωστό συγκρότημα ηλεκτρονικής ροκ μουσικής.

Θυμηθείτε τον Fletch εν δράσει

Depeche Mode, το πιο επιτυχημένο συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής

Οι Depeche Mode είναι Αγγλικό συγκρότημα μουσικής που δημιουργήθηκε το 1980 στο Μπέιζιλντον του Έσσεξ.

Η αρχική σύνθεση του συγκροτήματος αποτελούταν από τους: Ντέιβ Γκάχαν(κύρια φωνητικά), Martin Gore (πλήκτρα, κιθάρα, φωνητικά, στιχουργική μετά το 1981), Andy Fletcher (πλήκτρα) και Vince Clarke (πλήκτρα, στιχουργική 1980–81). Ο Vince Clarke εγκατέλειψε το συγκρότημα μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ Speak & Spell (1981), και αντικαταστάθηκε από τον Alan Wilder (πλήκτρα, τύμπανα) με τον Gore να αναλαμβάνει την στιχουργική. Ο Wilder εγκατέλειψε το συγκρότημα το 1995 και από τότε οι Gahan, Gore και Fletcher συνέχιζαν ως τρίο.

Οι Depeche Mode είχαν 48 τραγούδια στα Βρετανικά Singles Chart και δώδεκα στην κορυφαία δεκάδα άλμπουμ στα Βρετανικά charts, δύο από τα οποία έφτασαν στην θέση #1. Σύμφωνα με την EMI, οι Depeche Mode έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια άλμπουμ και singles παγκοσμίως, κάνοντάς τους το πιο επιτυχημένο συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής στην ιστορία της μουσικής. Το περιοδικό Q αποκάλεσε τους Depeche Mode ως το πιο επιτυχημένο συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής που ο κόσμος έχει γνωρίσει και συμπεριέλαβε το συγκρότημα στη λίστα με τα 50 συγκροτήματα που άλλαξαν τον κόσμο.

Το 2010 οι Depeche Mode ταξινομήθηκαν στην θέση #98 του VH1 την λίστα με τους 100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024