Dyson: Μετά τις ηλεκτρικές σκούπες, ρομπότ για δουλειές του σπιτιού
Η εταιρεία παρουσίασε βίντεο με ρομπότ να μεταφέρουν πιάτα και φιάλες απορρυπαντικού.
Ρομπότ που βοηθούν στις οικιακές εργασίες είναι το φιλόδοξο νέο σχέδιο της βρετανικής Dyson, περισσότερο γνωστή για τις ηλεκτρικές σκούπες της, τους ανεμιστήρες χωρίς φτερωτή και τους υπερηχητικούς στεγνωτήρες χεριών.
Η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια για τη δημιουργία κέντρου ρομποτικής στα εργαστήριά της Ουίλτσαϊρ, στο οποίο θα απασχολεί 250 ειδικούς της ρομποτικής.
Η Dyson, η οποία ιδρύθηκε στη Βρετανία αλλά έχει μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία της στη Σιγκαπούρη, ανέφερε ότι οι μισοί από τους 2.000 εργαζομένους που προσλήφθηκαν φέτος είναι μηχανικοί, επιστήμονες ή προγραμματιστές. Η εταιρεία προσλαμβάνει επίσης ειδικούς στη μηχανική όραση, τη μηχανική μάθηση και τους αισθητήρες.
Η Dyson έδωσε μια πρώτη εικόνα για τα σχέδιά της σε βίντεο που προβλήθηκε στο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής και Αυτοματισμού στη Φιλαδέλφεια.
Δείχνει ρομποτικούς βραχίονες να πιάνουν πιάτα, να μετακινούν ένα μπουκάλι απορρυπαντικού και να σηκώνουν ένα λούτρινο παιχνίδι από το πάτωμα.
Μένει να φανεί αν η επέκταση στα οικιακά ρομπότ θα δώσει νέες προοπτικές στην εταιρεία ή θα καταλήξει σε αποτυχία, όπως συνέβη το 2019 με την ακύρωση των σχεδίων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πρόσφατα η Dyson λάνσαρε ακουστικά με ενσωματωμένο καθαριστή αέρα (Dyson)
Πιο πρόσφατα παρουσίασε ακουστικά με ενσωματωμένη μάσκα καθαρισμού αέρα, η οποία πήρε μέτριες κριτικές και χαρακτηρίστηκε υπερβολικά αλλόκοτη από χρήστες του Διαδικτύου.
- «Φως στο Τούνελ»: Αποκαλυπτικά στοιχεία για δύο σκοτεινές υποθέσεις
- «Φαίνεται τόσο υπέροχος» – Ο Τζακ Νίκολσον σε σπάνια φωτογραφία με τα παιδιά του (και σε τρελή φόρμα)
- Τι είπε ο Σπανούλης για τη μεγάλη νίκη επί της Παρί και τη μεταγραφή του Τζόσεφ
- Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι πρώτα και πάνω από όλα» – Τι είπε για αγρότες και Τσίπρα
- Αλεξανδρούπολη: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του έπειτα από μέρες αναζήτησης – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Ποιο ChatGPT, έρχεται το… ChatCR7: Τεράστια συμφωνία του Ρονάλντο με εταιρία τεχνητής νοημοσύνης (pics)
- Πούτιν, Τραμπ ή αδέσμευτος; – Ιδού το ερώτημα για Μόντι
- Κακοκαιρία Byron: Υδροστρόβιλος «σάρωσε» οικισμό στο Ηράκλειο Κρήτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442