Πούτιν: Καμία ένδειξη για τα επόμενα βήματα στον πόλεμο της Ουκρανίας
Όπως αναφέρει το BBC, η πολυαναμενόμενη - τουλάχιστον από τη Δύση- ομιλία του Πούτιν δεν έδωσε τελικά κανένα πραγματικό στοιχείο για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Ρώσου προέδρου
Η ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν την Ημέρα της Νίκης είχε αναχθεί από Δυτικά ΜΜΕ και αναλυτές ως ένα κομβικό σημείο που αν μην τι άλλο θα έδινε το στίγμα της στρατηγικής της Ρωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας. Ωστόσο τα όσα είπε ο Ρώσος πρόεδρος δεν προσέφεραν, σύμφωνα με ανάλυση του BBC, καμία πραγματική ένδειξη για το επόμενο βήμα του.
Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, ο Πούτιν μπορεί να αντλεί σήμερα μια ικανοποίηση από τις πυρετώδεις δυτικές εικασίες που έπεσαν έξω.
Όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξε στην ομιλία του η σύνδεση του σημερινού πολέμου στην Ουκρανία με τον αγώνα κατά της ναζιστικής Γερμανίας, ωστόσο δεν έδωσε κανένα στοιχείο για τις προθέσεις του.
Ούτε κλιμάκωση ούτε νίκη
Δεν έκανε αναφορά για περαιτέρω κινητοποίηση, αλλά και καμία δήλωση νίκης στην Ουκρανία. Μια αναφορά σε απώλειες, αλλά καμία αλλαγή στην ορολογία: πρόκειται ακόμα για μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όχι για πόλεμο.
«Είναι ο Πούτιν ευτυχής που αφήνει τους πάντες να μαντεύουν, ή η έλλειψη λεπτομερειών αντανακλά τις υποχωρήσεις της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης;», αναρωτιέται το BBC.
Υπήρξαν επιτεύγματα της Μόσχας. Η Ρωσία κατέλαβε εδάφη και προκάλεσε τρομερές ζημιές στην Ουκρανία.
«Αλλά δεδομένης της κλίμακας της εισβολής τον Φεβρουάριο, αυτή η επιχείρηση απέτυχε μοναδικά στον κεντρικό στόχο της Μόσχας: την ήττα της Ουκρανίας και την απομάκρυνση της ηγεσίας της», καταλήγει το δημοσίευμα.
- Τάκης Ζαχαράτος – Έλενα Παπαρίζου: Υπόσχονται «νύχτες βελούδινες» στο NOX – The Cabaret Edition
- Μπλόκα: Σε σημείο «βρασμού» αγρότες και κτηνοτρόφοι – Ανοιχτός ο δρόμος της κλιμάκωσης
- Δανία: Σχέδιο νόμου για την απαγόρευση της μπούρκας και του νικάμπ σε σχολεία και πανεπιστήμια
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Αγρότες: Μπλόκα και στις Βρυξέλλες – Εκατοντάδες τρακτέρ παραταγμένα μπροστά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
- Ξέχνα το texting: Γιατί το τηλέφωνο είναι ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας
- Εκλογές στην Ονδούρα: Υποστηρικτές της αριστεράς καταγγέλλουν «πραξικόπημα» και «ανάμιξη» του Τραμπ
- Οι φόροι «πνίγουν» τους πολίτες – «Αφαίμαξη» 13,4 δισ. ευρώ την τελευταία τριετία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 17.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























![Ελέφαντας ή αγέλη ελεφάντων σκότωσε 4 άτομα στην Ινδία – Το ένα θύμα ήθελε να βγάλει σέλφι [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/richard-jacobs-8oenpCXktqQ-unsplash-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442