Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Στην Κόκκινη Πλατεία για την παρέλαση ο τούρκος πρέσβης

Ρωσία: Στην Κόκκινη Πλατεία για την παρέλαση ο τούρκος πρέσβης

Σε ό,τι αφορά ειδικά στην παρουσία του τούρκου πρέσβη, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία, Αλεξέι Έρχοφ, υπογράμμισε τη σημασία του διαμεσολαβητικού ρόλου της Τουρκίας μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας

Απεσταλμένοι και ανώτεροι διπλωμάτες ορισμένων ξένων κρατών ήταν παρόντες στη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για τον εορτασμό της 77ης επετείου της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, την παρέλαση παρακολούθησε από την εξέδρα των επισήμων το διπλωματικό προσωπικό κυρίως χωρών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Μεταξύ των ξένων προσκεκλημένων που παρακολούθησαν τη στρατιωτική παρέλαση ήταν ο πρέσβης της Τουρκίας στη Ρωσία, Mehmet Samsar, και ο πρέσβης του Πακιστάν στη Μόσχα, Shafqat Ali Khan.

Πριν από την έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης, ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (ΛΔΡ) στη Ρωσία, Rodion Miroshnik, συνεχάρη τους πολίτες για την Ημέρα της Νίκης από την Κόκκινη Πλατεία.

Διαβάστε επίσης: Τι κρύβει η ομιλία Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία – Η έκπληξη, τα μηνύματα και οι προβλέψεις για τη συνέχεια του πολέμου

Ο ρόλος της Τουρκίας

Σε ό,τι αφορά ειδικά στην παρουσία του τούρκου πρέσβη, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία, Αλεξέι Έρχοφ, υπογράμμισε τη σημασία του διαμεσολαβητικού ρόλου της Τουρκίας μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων μερών θα έχουν σύντομα αποτελέσματα.

«Οι δύο συναντήσεις [μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας] αναδεικνύουν τον ρόλο της Τουρκίας. Θέλω ειλικρινά να πω ότι είναι μεγάλης σημασίας η συμβολή της Τουρκίας σε αυτή τη διαδικασία» δήλωσε ο ίδιος σε εκδήλωση για την Ημέρα της Νίκης της Ρωσίας, το Σαββατοκύριακο.

Σημειώνεται πως η Τουρκία φιλοξένησε δύο συναντήσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, μία στην Αττάλεια σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών και μία στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί ο πόλεμος.

Όσον αφορά τους δεσμούς με την Τουρκία, ο ρώσος πρέσβης δήλωσε ότι χτίζεται ένα αισιόδοξο μέλλον μεταξύ των δύο χωρών.

Η ρωσική πρεσβεία στην Τουρκία γιόρτασε την Ημέρα της Νίκης με παρέλαση εντός του συγκροτήματος της πρεσβείας και εκδήλωση στο Ρωσικό Σπίτι στην Άγκυρα. Ο πρέσβης εγκαινίασε, επίσης, μια έκθεση φωτογραφίας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024