Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έτσι το σηκώνει στην Τούμπα ο Ολυμπιακός

Έτσι το σηκώνει στην Τούμπα ο Ολυμπιακός

Πώς θα αναδειχθεί και μαθηματικά πρωταθλητής ο Ολυμπιακός στην Τούμπα

Με buzzer beater του Ρόνι Λόπες (90+8’) ο Ολυμπιακός επικράτησε εντός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-2, για την 6η αγωνιστική των πλέι-οφ της Super League και πλέον βρίσκεται μια… ανάσα από τη βαθμολογική κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Του 3ου σερί και συνολικά 47ου στην πλούσια ιστορία του συλλόγου του μεγάλου λιμανιού.

Η νίκη των Πειραιωτών επί των Ηπειρωτών και η ισοπαλία στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα (1-1) άνοιξαν τη διαφορά των δύο ομάδων στους 13 βαθμούς, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν πλέον 73 πόντους και τους Ασπρόμαυρους 60. Οι δυο τους κοντράρονται την ερχόμενη Τετάρτη (4/5) στην Τούμπα, στο εξ αναβολής ματς της 4ης αγωνιστικής των πλέι-οφ της Super League, και ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει και μαθηματικά το φετινό τίτλο. Πώς θα γίνει αυτό; Με νίκη ή ισοπαλία.

Εάν η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κερδίσει στη Θεσσαλονίκη, θα βρεθεί στο +16 από το Δικέφαλο του Βορρά και θα απομένουν πλέον 4 αγωνιστικές για το φινάλε, στις οποίες είναι αδύνατο μαθηματικά ο ΠΑΟΚ να καλύψει τη διαφορά από τους Ερυθρόλευκους.

Ακόμα όμως και με ισοπαλία στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός κατακτά και μαθηματικά το φετινό τίτλο, αφού η διαφορά των δύο ομάδων θα παραμείνει στους 13 πόντους. Στα τέσσερα τελευταία ματς είναι αδύνατο και πάλι να καλυφθεί μια τόσο μεγάλη διαφορά.

Μόνο εάν κερδίσει ο ΠΑΟΚ θα συνεχιστεί η μάχη του τίτλου, έστω και αν πρόκειται πλέον ουσιαστικά για μια τελειωμένη ιστορία, αφού η διαφορά των δύο ομάδων είναι τεράστια. Υπενθυμίζουμε ότι, εκτός από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός έχει να παίξει επίσης εκτός έδρας με τον Άρη (8/5), εντός έδρας με Παναθηναϊκό (11/5) και ΠΑΟΚ (14/5), αλλά και στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ (17/5).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, εάν δεν το κατακτήσει και μαθηματικά κόντρα στον Δικέφαλο, θα έχει την ευκαιρία να το κάνει στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον Άρη στο «Κ. Βικελίδης». Ο Ολυμπιακός, εάν επικρατήσει στη συμπρωτεύουσα, θα γίνει και τυπικά πρωταθλητής τη σεζόν 2021-2022, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, αφού θα απομένουν τρεις αγωνιστικές και η διαφορά τους θα είναι 10 πόντοι.

Το δεδομένο είναι ότι οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται μια… ανάσα από την κατάκτηση του φετινού τίτλου και το μόνο που απομένει είναι πλέον πότε θα αναδειχθούν και επίσημα πρωταθλητές. Αυτό είναι πολύ πιθανό να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στην Τούμπα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024