Παιδικοί σταθμοί: Αύξηση των διδάκτρων λόγω ανατιμήσεων
Τι είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών
Η αύξηση στο ενεργειακό κόστος, που μεταφράζεται σε αύξηση στους λογαριασμούς θέρμανσης και ρεύματος, καθώς και μιας σειράς καταναλωτικών προϊόντων επιβαρύνει και το κόστος λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Άρης Καντάς, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών.
“Όσον αφορά στο παιδαγωγικό έτος που θα ολοκληρωθεί 31 Ιουλίου του 2022 δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μετακυληθεί η αύξηση του κόστους λειτουργίας στα δίδακτρα που πληρώνουν οι γονείς διαβεβαίωσε. «Θα απορροφήσουμε εμείς το κόστος» συμπλήρωσε.
Ωστόσο όπως σημείωσε “εξυπακούεται ότι για το επόμενο έτος, σε συνεννόηση με τους γονείς θα το επανεξετάσουμε τον Σεπτέμβριο, καθώς το κόστος λειτουργίας μας έχει αυξηθεί στο 30% “.
Να αναπροσαρμοστούν τα voucher
Τα δίδακτρα δεν πρόκειται να αυξηθούν στο 30% για να απορροφήσουν το κόστος λειτουργίας τόνισε, καθώς “ούτε και τα δίδακτρα είναι ενιαία σε ολόκληρη της επικράτεια, ούτε οι ανάγκες ίδιες, ούτε τα κόστη λειτουργίας είναι ίδια στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια”.
Το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών των παιδαγωγών ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών το απέκλεισε, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπουν “λουκέτα” σε πολλούς παιδικούς σταθμούς – ενός κλάδου με έντονα τα χαρακτηριστικά της γυναικείας επιχειρηματικότητας – εάν δεν υπάρξει περαιτέρω οικονομική στήριξη από το κράτος, ενώ σημείωσε πως είναι απαραίτητη και η αναπροσαρμογή του voucher, λόγω κρίσης, παρότι δεν αφορά στους ιδιοκτήτες των σταθμών, αλλά στους γονείς.
- Κούλουμα στην Αθήνα με χαρταετούς, σαρακοστιανά και γλέντι, στο λόφο του Φιλοπάππου
- Η απίθανη ατάκα του Αλμέιδα: «Αν έπρεπε να μείνω εκτός για να αρχίσουμε να νικάμε, τότε δεν θα επιστρέψω»
- Ορκίστηκε η νέα μειοψηφική κυβέρνηση της Ολλανδίας – Ο Γέτεν ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας
- EE: Παγώνει την επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
- Ομόνοια: Κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της Αθήνας – Διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Γερανίου
- Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι: Δεκάδες τα περιστατικά μέθης – Τα 6 ήταν ανήλικοι
- Ο Πρεστιάνι απολογήθηκε στους συμπαίκτες του στην Μπενφίκα για το περιστατικό με τον Βινίσιους
- Τρεις δεκαετίες μετά η διαμάχη συνεχίζεται: Ποιος έγραψε τελικά το Angels του Ρόμπι Γουίλιαμς;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)




























![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442