Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε έκρηξη σε σιιτικό τέμενος στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν, δήλωσε τοπικός διοικητής των Ταλιμπάν.
«Έκρηξη σημειώθηκε στη 2η περιφέρεια μέσα σε σιιτικό τέμενος, πάνω από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν», δήλωσε στο Reuters ο Μοχάμαντ Ασίφ Γουαζέρι, εκπρόσωπος της διοίκησης των Ταλιμπάν στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ.
Another terrorist bomb attack in Shia mosque in Mazar-e-Sharif
Such heinous crimes are only done by the descendants of Ibn Muljams, Yazids and the like
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, τοπικός αξιωματούχος των Ταλιμπάν δήλωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 25 θύματα από την έκρηξη. «Οι αρχικές πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 25 θύματα», δήλωσε στο AFP ο Ζαμπιχουλάχ Νουράνι, επικεφαλής της υπηρεσίας ενημέρωσης και πολιτισμού της επαρχίας Μπαλκ, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Μαζάρ-ι-Σαρίφ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Ζία Ζεντάνι, εκπρόσωπος της περιφερειακής υγειονομικής υπηρεσίας, δήλωσε ότι εκτιμάται πως πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 50 τραυματίστηκαν στην έκρηξη.
Κάτοικος της Μαζάρ-ι-Σαρίφ δήλωσε ότι βρισκόταν με την αδελφή της σε κοντινή αγορά όταν άκουσε μια μεγάλη έκρηξη και είδε καπνό να υψώνεται πάνω από την περιοχή του σιιτικού τεμένους. «Τα τζάμια των καταστημάτων έσπασαν, υπήρχε συνωστισμός και όλοι άρχισαν να τρέχουν», δήλωσε η γυναίκα, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.
Εκρηξη και στην Κουντούζ
Ένδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε έκρηξη στην πόλη Κουντούζ του βόρειου Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών.
Ο Νατζιμπουλάχ Σαχέλ, από την περιφερειακή υγειονομική υπηρεσία, δήλωσε ότι στα νοσοκομεία είχαν μεταφερθεί θύματα της έκρηξης και ότι ο αριθμός τους μπορεί να αυξηθεί, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για το ακριβές σημείο ή την αιτία της έκρηξης.