Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Επικοινωνία Μακρόν - Ζελένσκι μετά την ψυχρότητα για τον όρο γενοκτονία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επικοινωνία Μακρόν – Ζελένσκι μετά την ψυχρότητα για τον όρο γενοκτονία

Η άρνηση του Μακρόν να καταγγείλει τη γενοκτονία στην Ουκρανία από τον ρωσικό στρατό «μας πληγώνει πολύ», δήλωσε - με τη σειρά του - ο Ζελένσκι

Μετά τις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν ότι είναι προσεκτικός με τους όρους, αναφερόμενος στη λέξη «γενοκτονία», και το σχόλιο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι «μας πληγώνει πολύ», ο τελευταίος έγραψε σε tweet του ότι τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα των εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία.

Στην επικοινωνία των δύο ηγετών συζητήθηκε, ακόμη, τόσο το θέμα της ουκρανικής αντίστασης όσο και οι διαπραγματεύσεις που επίκεινται ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους αξιωματούχους.

«Είχαμε συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Συζητήσαμε για την έρευνα πάνω στα ρωσικά εγκλήματα και την αντίστασή μας απέναντι στον εισβολέα. Εκτιμούμε την έμπρακτη στήριξη της Γαλλίας. Συζητήθηκε και η διαπραγματευτική διαδικασία. Παλεύουμε για ειρήνη στην Ουκρανία και την Ευρώπη».

Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ και τον Καναδά που εμφανίζονται ανοιχτοί στην υιοθέτηση του όρου γενοκτονία, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει νωρίτερα πως είναι «τρέλα αυτό που συμβαίνει, αλλά δεν είναι σίγουρο πως η λεκτική κλιμάκωση εξυπηρετεί την υπόθεση».

Η άρνηση του Μακρόν να καταγγείλει τη γενοκτονία στην Ουκρανία από τον ρωσικό στρατό «μας πληγώνει πολύ», δήλωσε – με τη σειρά του – ο Ζελένσκι.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024