Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαράκ Ομπάμα: Ο κίνδυνος ήταν πάντα εκεί με τον Πούτιν - «Είναι αδίστακτος»

Μπαράκ Ομπάμα: Ο κίνδυνος ήταν πάντα εκεί με τον Πούτιν – «Είναι αδίστακτος»

Ερωτηθείς τι - εκ των υστέρων - θα έκανε διαφορετικά όσο ήταν στην εξουσία, συμπεριλαμβανομένης της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, ο Ομπάμα αρνήθηκε να απαντήσει ευθέως...

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είπε ότι η απειλή από τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπήρχε πάντα, αλλά ότι ο «απερίσκεπτος» τρόπος του Πούτιν με την εισβολή στην Ουκρανία δεν ήταν αναμενόμενος πριν από μια δεκαετία.

Σε συνέντευξη, η οποία θα μεταδοθεί το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή «Today» του NBC, ο Ομπάμα περιέγραψε τον Πούτιν με τα πιο μελανά χρώματα:

«Ήταν πάντα κάποιος που ήταν τυλιγμένος σε αυτή τη διεστραμμένη, παραμορφωμένη αίσθηση παραπόνων και εθνοτικού εθνικισμού – αυτό το κομμάτι του Πούτιν, νομίζω, ήταν πάντα εκεί. Αυτό που είδαμε με την εισβολή στην Ουκρανία είναι ότι ήταν απερίσκεπτος, με τρόπο που ίσως δεν περίμενες πριν από οκτώ, δέκα χρόνια, αλλά ο κίνδυνος ήταν πάντα εκεί».

Ο Μπαράκ Ομπάμα, μάλιστα, περιγράφει τον Βλαντίμιρ Πούτιν ως έναν ηγέτη που «ήταν πάντα αδίστακτος απέναντι στον ίδιο του το λαό, καθώς και σε άλλους».

Ερωτηθείς, πάντως, τι – εκ των υστέρων – θα έκανε διαφορετικά όσο ήταν στην εξουσία, συμπεριλαμβανομένης της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, ο Ομπάμα αρνήθηκε να απαντήσει ευθέως.

Αντίθετα, είπε ότι είναι σημαντικό «να μην θεωρούμε δεδομένη τη δημοκρατία μας», ενώ προσέθεσε πως πρέπει «να υποστηρίξουμε και να ευθυγραμμιστούμε με αυτούς που πιστεύουν στην ελευθερία και την ανεξαρτησία».

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024