Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Διεκόπη ποδοσφαιρικός αγώνας μόλις έδυσε ο ήλιος για να πιει νερό ποδοσφαιριστής που τηρούσε το Ραμαζάνι

Γερμανία: Διεκόπη ποδοσφαιρικός αγώνας μόλις έδυσε ο ήλιος για να πιει νερό ποδοσφαιριστής που τηρούσε το Ραμαζάνι

Ο αγώνας ήταν μεταξύ της Άουκσμπουργκ με την Μάιντς.

Ο κεντρικός αμυντικός της Μάιντς Μουσά Νιακατέ (Γάλλος με καταγωγή από το Μάλι) είναι ένας πιστός μουσουλμάνος που τηρεί τα προστάγματα του Ισλάμ για το Ραμαζάνι. Έτσι όλη την μέρα δεν βάζει τίποτε στο στόμα του – ακόμη και νερό – μέχρι να δύσει ο ήλιος.

Και ο ήλιος έδυσε όταν ο αγώνας της Μάιντζ με την Άουκσμπουργκ ήταν στο 65ο λεπτό. Τότε ο Νιακατέ ενημέρωσε τον διαιτητή ότι σαν μουσουλμάνος τηρεί το Ραμαζάνι και πλέον ήρθε η ώρα να πιει νερό.

Ο διαιτητής φυσικά σεβάστηκε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του Νιακατέ και διέκοψε τον αγώνα. Ο Νιακατέ που δεν είχε πιει καθόλου νερό όλη μέρα, άρχισε διψασμένος να πίνει τουλάχιστον δυο μπουκάλια.

Στη συνέχεια ευγνώμων προς τον διαιτητή ο Νιακατέ πάει κοντά του και του δίνει το χέρι. Ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά. Επειδή στη Γερμανία παίζουν ποδόσφαιρο πολλοί μουσουλμάνοι ποδοσφαιριστές η Γερμανική Επιτροπή Διαιτητών έχει δώσει έγκριση πως σε περίπτωση πως κάποιος ποδοσφαιριστής το ζητήσει – λόγω Ραμαζανιού- μπορεί να σταματήσει για λίγο ένα παιχνίδι.

Ραμαζάνι

Το Ραμαζάνι, είναι θρησκευτική μουσουλμανική εορτή νηστείας. Αποτελεί ονομασία του ένατου μήνα του μουσουλμανικού έτους, κατά τον οποίο, σύμφωνα με την παράδοση, δόθηκε το Κοράνι στους ανθρώπους προκειμένου οι κανόνες του να αποτελέσουν οδηγό της ζωής τους.

Σε όλο το χρονικό διάστημα του Ραμαζανιού, διάρκειας ενός μηνός, οι μουσουλμάνοι απέχουν υποχρεωτικά, από ανατολής μέχρι δύσεως του ηλίου, από κάθε είδους τροφή, ακόμη και νερό, πολύ δε περισσότερο από κάπνισμα, ποτό, αρώματα και σεξουαλικές επαφές, όχι όμως στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι την ανατολή του ηλίου. Το Ραμαζάνι τελειώνει με τριήμερη γιορτή που αραβικά ονομάζεται άιντ-αλ-φιτρ (= εορτή τέλους νηστείας) ή άιντ-αλ-σαγίρ (= μικρή εορτή).

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024