Αυστρία: Ο Νεχάμερ είχε «άμεση, ανοιχτή και σκληρή» συνομιλία με τον Πούτιν
Ο Καρλ Νεχάμερ έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που συναντήθηκε με τον Πούτιν μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Ο καγκελάριος της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ, είχε σήμερα στη Μόσχα «άμεση, ανοιχτή και σκληρή» συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μεταδίδει το Reuters.
Σε δήλωσή του, ο Νεχάμερ, ο πρώτος ηγέτης της ΕΕ που συναντήθηκε με τον Πούτιν από τότε που διέταξε τα στρατεύματά του να εισβάλουν στην Ουκρανία, αναφέρεται ότι είπε: «Αυτή δεν είναι μια φιλική συνάντηση».
Ο Νεχάμερ είπε ότι το σημαντικότερο μήνυμά του προς τον Ρώσο ηγέτη ήταν ότι ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει, διότι «σε έναν πόλεμο υπάρχουν μόνο χαμένοι και στις δύο πλευρές».

Πού έγινε η συνάντηση
Εκπρόσωπος του Νεχάμερ δήλωσε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην επίσημη κατοικία του Πούτιν στο Νόβο – Ογκαριόβο έξω από τη Μόσχα. Τα αυστριακά ΜΜΕ ανέφεραν ότι είχε λήξει μετά από περίπου 90 λεπτά.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι ο καγκελάριος θα πει στον Πούτιν ότι «απομονώνει τη Ρωσία, ότι θα χάσει ηθικά αυτόν τον πόλεμο και ότι κάνει ό, τι λάθος μπορεί να γίνει».
Ο Σάλενμπεργκ πρόσθεσε ότι στο ταξίδι του ο Νεχάμερ είχε στόχο να παρακαλέσει για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για να ανακουφιστεί η «κόλαση» που έχει προκαλέσει η εκστρατεία στην Ουκρανία.
Ο ίδιος δήλωσε: «Οι διάδρομοι θα είναι για την εκκένωση των αμάχων που έχουν παγιδευτεί σε μέρη όπως η πόλη της Μαριούπολης» και για «τις διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις να μπορούν να διεξάγουν το έργο τους»
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αυστρία διατηρεί γενικά στενότερους δεσμούς με τη Μόσχα από ό, τι πολλές άλλες χώρες της ΕΕ, αλλά αυτό δεν ισχύει το τελευταίο διάστημα.
Ο Νεχάμερ εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην Ουκρανία για τη ρωσική εισβολή και κατήγγειλε τα «προφανή ρωσικά εγκλήματα πολέμου εκεί». Η κυβέρνησή του έχει επίσης ενωθεί με άλλες χώρες της ΕΕ στην απέλαση Ρώσων διπλωματών από τη Βιέννη, όπως σημειώνουν τα διεθνή ΜΜΕ.
- Τραμπ: Θα ήταν σοφό για τον Μαδούρο να φύγει – Μαδούρο: Θα τα πήγαινε καλύτερα ο Τραμπ αν κοιτούσε τη χώρα του
- Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει όλα τα μεγάλα υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας, για «λόγους εθνικής ασφαλείας»
- Κολομβία: Drones θα ψεκάσουν με γλυφοσάτη φυτείες κόκας, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση στην Οδησσό – Στο στόχαστρο πλοίο και λιμενικές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αν ταξιδέψετε…
- Στο στόχαστρο η Binance για λειτουργία ύποπτων λογαριασμών
- Γιατί οι επενδυτές ποντάρουν στην πυρηνική σύντηξη ενώ παραμένει ακατόρθωτη
- Οι μεγάλοι νικητές και χαμένοι των αγορών το 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442