ΔΝΤ: Άνοιξε λογαριασμό για τη στήριξη της Ουκρανίας
Ποιες χώρες κατέθεσαν ήδη χρήματα
Κατόπιν αιτήματος πολλών χωρών μελών του ΔΝΤ, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ενέκρινε την Παρασκευή, τη δημιουργία ενός Διαχειριζόμενου Λογαριασμού για την Ουκρανία, παρέχοντας στους δωρητές ένα ασφαλές όχημα για την άμεση οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η κυβέρνηση του Καναδά έχει προτείνει έως και 1 δισεκατομμύριο CAD από τον πρόσφατο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό της να εκταμιευθεί στην Ουκρανία μέσω του Διαχειριζόμενου Λογαριασμού και ο λογαριασμός είναι διαθέσιμος για χρήση από άλλα μέλη, καθώς και από διακυβερνητικούς φορείς και οργανισμούς που επιθυμούν να τον χρησιμοποιήσουν για την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία.
Ο Διαχειριζόμενος Λογαριασμός προορίζεται να διοχετεύσει πόρους χορηγών με τη μορφή επιχορηγήσεων και δανείων που στοχεύουν να βοηθήσουν την Ουκρανία να καλύψει το ισοζύγιο πληρωμών και τις δημοσιονομικές της ανάγκες και να συμβάλει στη σταθεροποίηση της οικονομίας της. Οι δωρητές θα επωφεληθούν από τη δοκιμασμένη υποδομή του ΔΝΤ για να παραδώσουν γρήγορα πιστοποιημένες πληρωμές. Ο Λογαριασμός θα λάβει πόρους δανείου ή επιχορήγησης από δωρητές είτε σε αποθεματικά νομίσματα είτε σε Ειδικά Τραβηχτικά Δικαιώματα και θα εκταμιεύσει αυτούς τους πόρους στον λογαριασμό SDR της Ουκρανίας στο ΔΝΤ.
Η έγκριση του Διαχειριζόμενου Λογαριασμού ακολουθεί την έγκριση του Συμβουλίου στις 9 Μαρτίου για εκταμίευση 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ στην Ουκρανία στο πλαίσιο του Μέσου Ταχείας Χρηματοδότησης.
- Fuel Pass: Τα ψιλά γράμματα της επιδότησης – Πότε θα κόβονται οι αιτήσεις
- Συνταγή: Μωσαϊκό σοκολάτας με κουβερτούρα και φιστίκια
- Ιράν: Ο Τραμπ ξηλώνει κι άλλους αξιωματικούς μετά τον αρχηγό του στρατού ενώ απειλεί με χτυπήματα σε πολιτικές υποδομές
- Ιρανικές επιθέσεις σε Ισραήλ και Κουβέιτ
- Όλα μωβ: 12 τροφές πολύτιμες για τον οργανισμό μας
- Επιμένει η κακοκαιρία Erminio: Καταιγίδες σε πέντε περιοχές, θυελλώδεις άνεμοι και αφρικανική σκόνη
- ΥΠΑ: Αναταράξεις στην προμήθεια των νέων ραντάρ
- Σκάνδαλο Μάντελσον – Έπσταϊν: Emails για επίσκεψη 15χρονης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442