Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Ρωσίδα δημοσιογράφος σκοτώθηκε στο Κίεβο από ρωσικά πυρά

Ουκρανία: Ρωσίδα δημοσιογράφος σκοτώθηκε στο Κίεβο από ρωσικά πυρά

Η Oksana Baulina βρισκόταν στην Ουκρανία όπου κάλυπτε τον πόλεμο για λογαριασμό του ανεξάρτητου ρωσικού μέσου, Insider

H Ρωσίδα δημοσιογράφος έχασε τη ζωή της όταν χτυπήθηκε από ρωσικά πυρά στο Κίεβο, ενώ βιντεοσκοπούσε τις καταστροφές από πυραύλους σε εμπορικό κέντρο στην περιοχή Ποντόλσκι.

Η ντοκιμαντερίστρια για τον ανεξάρτητο ειδησεογραφικό ιστότοπο Insider με έδρα τη Ρωσία και ακτιβίστρια Oksana Baulina, σκοτώθηκε μαζί με έναν ακόμη πολίτη, ενώ δύο άτομα που τη συνόδευαν τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

Η Baulina βρισκόταν στην Ουκρανία ως ανταποκρίτρια, όπου έστελνε ρεπορτάζ από το Λβιβ και το Κίεβο, με επίκεντρο τη διαφθορά της ρωσικής κυβέρνησης.

Δημοσιογράφος σε ανεξάρτητα μέσα της Ρωσίας

Η Baulina ξεκίνησε την καριέρα της δουλεύοντας σε περιοδικά lifestyle, όπως το Time Out Moscow και το In Style, αλλά μετά από μια δεκαετία στράφηκε σε στο πολιτικό ρεπορτάζ και εργαζόταν ως παραγωγός στο Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς.

Φυλακίστηκε για λίγο μετά την εισβολή της ρωσικής αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του ανεξάρτητου Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς, όπου συντόνιζε μια ζωντανή μετάδοση από ένα πανεθνικό συλλαλητήριο. Όταν η ρωσική κυβέρνηση χαρακτήρισε την οργάνωση ως εξτρεμιστική, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα, όπου συνέχισε το ρεπορτάζ της για το Insider, το οποίο ειδικεύεται στις έρευνες, τον έλεγχο των γεγονότων και την πολιτική ανάλυση, και  για το Coda Story, το οποίο ερευνά τον αυταρχισμό, σύμφωνα με τον Guardian.

Σε άρθρο που αναφέρει τον θάνατό της, το The Insider δήλωσε ότι «εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους της Oksana».

Το δημοσίευμα πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων τέτοιων ρωσικών εγκλημάτων πολέμου όπως οι αδιάκριτοι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών που έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο αμάχων και δημοσιογράφων».

Υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί δημοσιογράφοι που καλύπτουν την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα τους.  Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων δήλωσε ότι δύο άλλοι δημοσιογράφοι, ο Oleh Baturyn και η Viktoria Roshchina, είχαν εξαφανιστεί στο παρελθόν, αλλά έκτοτε απελευθερώθηκαν από τους απαγωγείς τους, οι οποίοι εικάζεται ότι ανήκουν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) δήλωσαν ότι η στοχοποίηση δημοσιογράφων αποτελεί έγκλημα πολέμου και ανέφεραν ότι άλλοι τρεις δημοσιογράφοι έχουν απαχθεί μετά την εισβολή.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024