Χαμός επικράτησε στον αέρα του ΣΚΑΪ με αφορμή το διδακτορικό του Γιώργου Πατούλη, που δημοσίευσε η «Αυγή της Κυριακής».
Ο Γιώργος Πατούλης, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα», κλήθηκε να απαντήσει στις κατηγορίες που αναφέρουν πως το διδακτορικό του είναι προϊόν λογοκλοπής.
Στην ίδια εκπομπή ήταν καλεσμένος και ο διευθυντής του site της Αυγής, Νίκος Σβέρκος, που έδωσε τη δική του εκδοχή για το διδακτορικό του Γιώργου Πατούλη.
Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ρωτήθηκε: α) αν έχει καταθέσει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν αντέγραψε άλλα διδακτορικά, β) αν πέρασε από το ειδικό σύστημα Turnitin για την αποτροπή λογοκλοπής και γ) αν έχει βάλει παραπομπή στα εννιά διδακτορικά.
Ο Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε πως στο διδακτορικό του υπάρχουν 330 αναφορές, με τον Νίκο Σβέρκο να του λέει ότι αυτές είναι copy/paste και να τον ρωτά αν έχει βάλει παραπομπή στα εννιά διδακτορικά που έχει χρησιμοποιήσει.
Σβέρκος σε Πατούλη: «Ξέρω κόσμο που έχει ματώσει παπούτσια για να κάνει διατριβή»
Ο Γιώργος Πατούλης ρώτησε τον δημοσιογράφο εάν έχει κάνει ποτέ διατριβή και εκείνος του απάντησε πως ξέρει κόσμο «που έχει ματώσει παπούτσια για να κάνει».
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα τα πνεύματα οξύνθηκαν με τον περιφερειάρχη να χαρακτηρίζει τον δημοσιογράφο άσχετο και εκείνος να απαντά: «Άσχετος είμαι εγώ, ενώ εσείς είστε σχετικός».
Η συνέχεια της κόντρας για το διδακτορικό του Γιώργου Πατούλη αναμένεται να δοθεί στα δικαστήρια, καθώς ο Περιφερειάρχης Αττικής έχει παραγγείλει πως θα καταφύγει εκεί για να δικαιωθεί και έχει στείλει εξώδικο στην εφημερίδα Αυγή.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.