Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί το ηχηρό μήνυμα Σβαρτσενέγκερ στον Πούτιν είχε μεγάλη σημασία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί το ηχηρό μήνυμα Σβαρτσενέγκερ στον Πούτιν είχε μεγάλη σημασία

Ο λογαριασμός του στο Twitter, όπως γράφουν οι New York Times, είναι ανάμεσα στους μόλις 22 που ακολουθούσε ο λογαριασμός του ρώσου προέδρου

Σύμμαχο στο πρόσωπο του Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ βρήκαν όσοι Ρώσοι αντιτίθενται στον πόλεμο, αναπαράγοντας το μήνυμα του ηθοποιού και πολιτικού που είναι ανοιχτά υπέρ της Ουκρανίας και κατά του Κρεμλίνου.

Το υποτιτλισμένο μήνυμα απευθυνόταν στον λαό της Ρωσίας όπου ο Σβαρτσενέγκερ έχει πολλούς θαυμαστές ενώ ως κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, πραγματοποίησε εμπορική αποστολή στη χώρα.

Ο λογαριασμός του στο Twitter, όπως γράφουν οι New York Times, είναι ανάμεσα στους μόλις 22 που ακολουθούσε ο λογαριασμός του ρώσου προέδρου.

To σαφές μήνυμά του

Στο βίντεο, ο Σβαρτσενέγκερ μιλά για την παραπληροφόρηση που υφίστανται οι Ρώσοι σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία. Απευθύνεται ακόμη στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του λέει: «Εσύ ξεκίνησες αυτόν τον πόλεμο και εσύ μπορείς να τον σταματήσεις».

«Σας μιλάω σήμερα γιατί γίνονται στον κόσμο τρομερά πράγματα που τα κρατούν κρυφά από εσάς και που πρέπει να γνωρίζετε» λέει ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας. Τονίζει ακόμη ότι είναι ψέμα του Κρεμλίνου η δικαιολογία ότι ο πόλεμος άρχισε για την «αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας».

Ο πόλεμος, προσθέτει ακόμη, δεν άρχισε από την Ουκρανία ή τους εθνικιστές ή τους Ναζί, ούτε και τον ρωσικό λαό, «αλλά από τους ισχυρούς του Κρεμλίνου».

Ο Σβαρτσενέγκερ υπενθυμίζει ακόμη πόσο εκτιμά τους Ρώσους, αλλά και το πώς ο ρώσος μπόντι μπίλντερ Γιούρι Βλασόφ ήταν πρότυπο για τον ίδιο όταν ήταν νέος.

Επιπλέον, μιλά για τον πατέρα του και το πώς είχε πολεμήσει με τους Ναζί στο μέτωπο του Λένινγκραντ. Γύρισε από τον πόλεμο «ένας τσακισμένος άνθρωπος», γεμάτος πόνο από τα τραύματα και ενοχή για το ότι πήρε μέρος.

Γιατί είναι σημαντικό

Ο αντιπολιτευόμενος ρώσος πολιτικός Λεβ Σλόσμπεργκ είπε ότι η παρέμβαση του χολυγουντιανού ηθοποιού έγινε «με μεγάλο σεβασμό προς εμάς τους Ρώσους». Εχει μια μοναδική ικανότητα, έγραψε ακόμη ο Σλόσμπεργκ στο Telegram για τον Σβαρτσενέγκερ «να μιλά σε όλους με σεβασμό, πειθώ και σαν ίσος».

Το μήνυμα γράφτηκε από τον ίδιο τον Σβαρτσενέγκερ και την ομάδα επικοινωνίας του. Την ακρίβεια έλεγξε ο απόστρατος αξιωματικός Αλεξάντρ Βίντμαν, με τον οποίο ο Σβαρτσενέγκερ γνωρίζεται προσωπικά.

Ο Βίντμαν, που υπηρετούσε στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ως ειδικός στην Ουκρανία, είχε καταθέσει στην πρώτη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία για ένα τηλεφώνημα του τέως προέδρου στον Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024