Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Υπέβαλε παραίτηση από τον τηλεοπτικό σταθμό που εργάζεται
Η δημοσιογράφος της ρωσικής τηλεόρασης που διαμαρτυρήθηκε σε ζωντανή σύνδεση κατά του πολέμου στην Ουκρανία, αποχωρεί από το τηλεοπτικό δίκτυο όπου εργάζεται.
Η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα, που αναδείχθηκε σε ηγερία του αντιπολεμικού κινήματος μετά την παρέμβασή της κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού δελτίου για να καταγγείλει την επίθεση στην Ουκρανία, θα αποχωρήσει από το τηλεοπτικό δίκτυο Pervy Kanal με δική της πρωτοβουλία, δήλωσε σήμερα.
«Σήμερα, μετέβην στο Οστάνκινο (έδρα του τηλεοπτικού δικτύου), κατέθεσα όλα μου τα έγγραφα για την παραίτησή μου», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο γαλλικό ενημερωτικό δίκτυο France 24.

Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα εισέβαλε στο στούντιο σε ζωντανή σύνδεση τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στη Ρωσία, στο δίκτυο Pervy Kanal, κρατώντας ένα πλακάτ με το οποίο επέκρινε τη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία και καταγγέλλοντας την «προπαγάνδα» των μέσων που ελέγχονται από την εξουσία.
Δυνατό μήνυμα
Εξήγησε ότι ήθελε να «στείλει ένα δυνατό μήνυμα για να πει ότι οι Ρώσοι είναι αντίθετοι στον πόλεμο, ότι δεν πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι για την προπαγάνδα και για όσα λέμε στην τηλεόραση και ότι πρέπει να κάνουμε τον διαχωρισμό μεταξύ του ψέματος και της αλήθειας».

«Φοβάμαι, σίγουρα, όμως δεν πιστεύω ότι ανήκω στα αποβράσματα», υπερασπίστηκε τον εαυτό της, ερωτηθείσα σχετικά με την επίσημη ρητορική εναντίον των αντιπολεμικών ακτιβιστών στη Ρωσία.
Περί «προδοτών»
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η σύρραξη στην Ουκρανία αποκαλύπτει ποιοι είναι οι «προδότες» στη Ρωσία.
Για τη δημοσιογράφο, «οι άνθρωποι που κατεβαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, δεν είναι προδότες, είναι πολίτες». «Η ρωσική κοινωνία είναι διχασμένη, ένα μέρος της, ενδεχομένως το 50%, τάσσεται κατά του πολέμου και το άλλο 50% στηρίζει τον πρόεδρο Πούτιν», υποστήριξε.
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Τουλάχιστον 7 τραυματίες
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442