Αύριο (17/3, 21:00) ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό, στο μεγάλο ντέρμπι της 30ής αγωνιστικής της EuroLeague.
Η διοργανώτρια Αρχή ανακοίνωσε τους διαιτητές της μεγάλης αναμέτρησης.
Όπως έγινε γνωστό, το ματς του ΣΕΦ θα διευθύνουν οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανία) και Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία).
Ο γερμανός ρέφερι έχει διευθύνει άλλες τρεις φορές ντέρμπι αιωνίων. Συγκεκριμένα, είχε οριστεί στις 10/4/2014 και στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 68-65, στις 18/11/2016 ήταν στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 77-79 και στις 4/1/2019 ήταν στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 79-65.
Παράλληλα, τη φετινή σεζόν είχε βρεθεί στα Ολυμπιακός-Μονακό (86-65), Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός (94-80), Μπασκόνια-Ολυμπιακός (62-72) και Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός (63-76).
Θυμίζουμε πως οι Ερυθρόλευκοι προέρχονται από τη νίκη στο Κάουνας και αυτήν τη στιγμή φιγουράρουν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Από την άλλη, οι Πράσινοι βρίσκονται στην τελευταία θέση της EuroLeague.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο τεχνικός του Άγιαξ, Φρεντ Γκριμ μετά τη νίκη επί της Βιγιαρεάλ κλήθηκε να μιλήσει για την επόμενη μάχη της ομάδας του στο Champions League, απέναντι στον Ολυμπιακό.
Ο 50χρονος Νταβίντ Κορδόν Μέσα έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία – Είχε παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση της Χετάφε που έπαιζε ο γιος του.
Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει για να το Τελ Αβίβ και την αναμέτρηση με τη Μακάμπι και ο Εργκίν Αταμάν περιμένει να δει αν θα έχει στη διάθεση του τον Κέντρικ Ναν.