Πόλεμος στην Ουκρανία: Η χώρα μας ανοίγει την αγκαλιά της στα παιδιά του πολέμου – Εγγραφές σε ελληνικά σχολεία
Πάνω από 1.000 ανήλικοι έχουν φτάσει έως τώρα στη χώρα μας.
Ουκρανοί μαθητές που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα τους μετά τη ρωσική εισβολή, έχουν ήδη ξεκινήσει να εγγράφονται στα ελληνικά σχολεία.
«Η χώρα μας έχει ανοίξει την αγκαλιά της στους πρόσφυγες», είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και πρόσθεσε ότι έχουν ετοιμαστεί τάξεις υποδοχής, απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες εγγραφής, ενώ σε συνεργασία με τη UNICEF επιλύονται και θέματα διερμηνείας.
Στην Ελλάδα έχουν φτάσει πάνω από 1.000 ανήλικοι από την εμπόλεμη Ουκρανία. Όσοι προέρχονται από την ομογένεια και έχουν κάποια γνώση ελληνικής θα ενσωματωθούν εύκολα στη σχολική κοινότητα ενώ θα δημιουργηθούν και τάξεις υποδοχής.
Σε αυτή τη διαδικασία συμβάλλουν και οι περίπου 20 Έλληνες εκπαιδευτικοί που επαναπατρίστηκαν από την Ουκρανία αμέσως μόλις ακούστηκε ότι μπορεί να υπάρξει χτύπημα στη χώρα.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό της από τα καταφύγια
Η κ. Κεραμέως μιλώντας στο ΣΚΑΙ, είπε ότι χθες Τρίτη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό της, ο οποίος βρισκόταν σε καταφύγιο, προκειμένου να συζητήσουν για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.
Η υπουργός ανέφερε ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια «ομάδα κρούσης» σε ευρωπαϊκό επίπεδο η οποία πρώτα θα καταγράψει τις ανάγκες της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας και από την άλλη θα συγκεντρώσει προσφορές από τα κράτη μέλη της ΕΕ, από την κοινωνία των πολιτών, επιχειρήσεις και διεθνείς οργανισμούς, «για να μη στερηθεί κανείς το πολύτιμο αγαθό στην εκπαίδευση».
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)

















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442