Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Apple: Και πέμπτο ολλανδικό πρόστιμο για τις πληρωμές στο App Store

Apple: Και πέμπτο ολλανδικό πρόστιμο για τις πληρωμές στο App Store

Οι όροι που επιβάλλει η Apple στους δημιουργούς εφαρμογών που διατίθενται στο App Store βρίσκονται εδώ και καιρό στο στόχαστρο αντιμονοπωλιακών αρχών.

Πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ επιβάλλει για πέμπτη φορά στην Apple η αρχή ανταγωνισμού της Ολλανδίας, η οποία έκρινε ότι ο γίγαντας της τεχνολογίας καταχράται τη δεσπόζουσα θέση του επιβάλλοντας το δικό του σύστημα πληρωμών στο App Store.

H ολλανδική Αρχή Καταναλωτών και Αγορών (ACM) απαιτεί από την Apple να επιτρέψει στις ολλανδικές εφαρμογές γνωριμιών να χρησιμοποιούν τα δικά τους συστήματα πληρωμών αντί το σύστημα της Apple, το οποίο χρεώνει προμήθεια ύψους 30%.

Η ACM επιβάλλει πρόστιμα 5 εκατ. ευρώ ανά εβδομάδα μετά την αποτυχία της εταιρείας να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές μέχρι την προθεσμία της 15ης Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης: Αναβάθμιση ξεκλειδώνει τα iPhone χωρίς αφαίρεση της μάσκας

«Έχουμε εξηγήσει ξεκάθαρα στην Apple πώς μπορεί να συμμορφωθεί […] Μέχρι στιγμής αρνούνται να καταθέσουν οποιαδήποτε σοβαρή πρόταση» ανακοίνωσε η ACM σύμφωνα με το Reuters.

Οι όροι που επιβάλλει o κατασκευαστής του iPhone στους δημιουργούς εφαρμογών που διατίθενται στο App Store βρίσκονται εδώ και καιρό στο στόχαστρο αντιμονοπωλιακών αρχών στην Ευρώπη και άλλες χώρες.

Η Apple υποστήριξε ότι συμμορφώθηκε με την ολλανδική απόφαση και ζήτησε από τους δημιουργούς εφαρμογών για γνωριμίες να παρουσιάσουν νέες βερσιόν των app με εναλλακτικά συστήματα πληρωμών.

Ακόμα κι έτσι όμως θα χρεώνει προμήθεια 27% στις πληρωμές, λίγο κάτω από το 30% που χρεώνει για συναλλαγές που επεξεργάζεται το δικό της σύστημα.

Η ACM απέρριψε την πρόταση της Apple με το σκεπτικό ότι δεν συμμορφώνεται στην αρχική απόφαση.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024