ΠΟΥ: Μισό εκατομμύριο νεκροί λόγω Όμικρον παρά τα εμβόλια – «Παραπάνω από τραγικό το γεγονός»
«Ενώ όλος ο κόσμος λέει πως η Όμικρον είναι πιο καλοήθης, παραμερίζεται το γεγονός ότι μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πεθάνει αφότου εντοπίστηκε», ανέφερε εκπρόσωπος του ΠΟΥ
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) στηλίτευσε χθες Τρίτη το γεγονός πως έχουν καταγραφεί μισό εκατομμύριο θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 μετά τον εντοπισμό της παραλλαγής Όμικρον του νέου κοροναϊού, παρότι υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια, γεγονός «παραπάνω κι από τραγικό».
«Ενώ όλος ο κόσμος λέει πως η Όμικρον είναι πιο καλοήθης, παραμερίζεται το γεγονός ότι μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πεθάνει αφότου εντοπίστηκε», τόνισε ο Άμπντι Μαχάμουντ, αρμόδιος για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ασθενειών στον ΠΟΥ.
- Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός: Ανατροπή με τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ εν μέσω πανδημίας
«Σε μια εποχή αποτελεσματικών εμβολίων, μισό εκατομμύριο άνθρωπο πέθαναν, είναι αληθινά κάτι (…). Είναι κάτι παραπάνω κι από τραγικό», πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια συζήτησης μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης που οργάνωσε ο ΠΟΥ.
«Απίστευτος» ο αριθμός των κρουσμάτων
Σύμφωνα με τον κ. Μαχάμουντ, έχουν καταγραφεί 130 εκατομμύρια μολύνσεις και 500.000 θάνατοι σε παγκόσμια κλίμακα αφότου χαρακτηρίστηκε «παραλλαγή ανησυχίας» η Όμικρον, στα τέλη του Νοεμβρίου του 2021.
Η παραλλαγή αυτή του SARS-CoV-2 έκτοτε ξεπέρασε ταχύτατα τη Δέλτα και έχει γίνει πλέον κυρίαρχη σε διεθνές επίπεδο, καθώς είναι πιο μεταδοτική, έστω κι αν μοιάζει να προκαλεί πιο ήπια νόσηση.
Ο αριθμός των κρουσμάτων της Όμικρον είναι «απίστευτος», «οι προηγούμενες κορυφώσεις ωχριούν», ακόμη κι αν ληφθεί υπόψη ότι οι αριθμοί των μολύνσεων και των θανάτων στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο υψηλοί από αυτούς που ανακοινώνονται επίσημα, σχολίασε άλλη αξιωματούχος του ΠΟΥ, η Μαρία φαν Κέρκοβ.
Βρισκόμαστε ακόμη στη μέση της πανδημίας
«Βρισκόμαστε ακόμη στη μέση αυτής της πανδημίας. Ελπίζω ότι πλησιάζουμε στο τέλος της», όμως «αρκετές χώρες δεν έχουν ακόμη ξεπεράσει την κορύφωση της Όμικρον» και «αυτός ο ιός συνεχίζει να είναι επικίνδυνος», προειδοποίησε η ίδια.
Η COVID-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 5,75 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο αφότου εμφανίστηκε στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019, κατά την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται στους επίσημους κυβερνητικούς απολογισμούς.
Σε παγκόσμια κλίμακα, έχουν χορηγηθεί πάνω από 10 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Καθαρά Δευτέρα: Όλα όσα ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα για την «αργία»
- Τώρα ιδρώνει: Η φωτογραφία του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου μετά τη σύλληψή του έγινε «έργο τέχνης» στο Λούβρο
- Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ – 600 μολύβια και 10 ποιήματα: Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Έτσι αφύπνισε τους παίκτες του ο Σπανούλης: «Τους είπα ή συγκεντρωνόμαστε στο μπάσκετ ή φεύγω»
- Ελ Μέντσο, ο βαρόνος που μετέτρεψε ένα καρτέλ ναρκωτικών σε κρατικό μηχανισμό – Η ιστορία του, η οικογένειά του και ο Τραμπ
- Πώς γιορτάζουν τα Κούλουμα οι δήμοι – Οι εκδηλώσεις από το λόφο Φιλοπάππου και τη Φρεαττύδα έως τη Θεσσαλονίκη
- Tο παράδειγμα της Ρόμα και τα λόγια του αθλητικού διευθυντή της Λεβερκούζεν για τον Ολυμπιακό (vid)
- Ζελένσκι: Δεν θα παραδώσουμε εδάφη για κατάπαυση πυρός – Τι είπε για τις εκλογές στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442