Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο των τριών ορειβατών
H επιχείρηση των αρμοδίων διήρκεσε οκτώ ώρες: τρεις ώρες να προσεγγίσουν το σημείο και άλλες πέντε για να ανασύρουν τις σορούς
Το φως της δημοσιότητας είδε η ιατροδικαστική εξέταση στις σορούς των τριών αναρριχητών στα Καλάβρυτα.
Η Αγγελική Τζιόλα διαπίστωσε πολλαπλές κακώσεις σε λεκάνη, αυχένα και θώρακα και στις τρεις σορούς, που είναι τραύματα συμβατά με πτώση από πολύ μεγάλο ύψος, σύμφωνα με τo STAR.
Ακόμη δεν μπορεί να τεκμηριωθεί εάν ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος, καθώς θα χρειαστούν κι άλλες εξετάσεις, ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως δίπλα τους υπήρχαν μεγάλες ποσότητες χιονιού.
Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο θάνατός τους προήλθε από χιονοστιβάδα ή αν έπεσε ένα τμήμα «ταβανιού» (μεγάλο κομμάτι χιονιού) που τους παρέσυρε και τους έριξε στο κενό.
- Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το σημείο που βρέθηκαν νεκροί οι ορειβάτες – Το χρονικό και τα πρόσωπα της τραγωδίας [Εικόνες]
Ωστόσο, η ΕΡΤ μετέδωσε πως η αιτία της τραγωδίας φαίνεται να ήταν κατάρρευση παγοσκεπής, που τους καταπλάκωσε.
«Δυστυχώς, τη συγκεκριμένη χιονοστοιβάδα την προκάλεσαν μόνοι τους. Το σημείο εκεί ήταν επικίνδυνο, είχε και από κάτω γκρεμό γύρω στα 100 μέτρα οπότε δεν είχαν ελπίδες» τόνισε ο οδηγός βουνού Γιώργος Βουτυρόπουλος, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.
H επιχείρηση των αρμοδίων διήρκεσε οκτώ ώρες: τρεις ώρες να προσεγγίσουν το σημείο και άλλες πέντε για να ανασύρουν τις σορούς.
Ήταν μία πολύ δύσκολη επιχείρηση, καθώς οι πυροσβέστες πήγαιναν βήμα – βήμα για να φύγουν και οι ίδιοι από το σημείο που είχαν κατακρημνιστεί οι τρεις αναρριχητές.
- Μια «τρελή» απόφαση και… οι υποψήφιοι διάδοχοι του Μαρέσκα
- Το έθιμο που ξεκίνησε Έλληνας μετανάστης το 1920 – Στον Καναδά κάποιοι καλωσορίζουν το νέο έτος με βουτιές στα παγωμένα νερά
- e-EΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές που ολοκληρώνονται στις 2 Ιανουαρίου
- Η διπλωματική ατζέντα του 2026 – Προκλήσεις και στοιχήματα για το Υπουργείο Εξωτερικών
- Ελβετία: Συλληπητήρια ΥΠΕΞ για το Κραν Μοντανά – «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση»
- Επίσημο: Δανεικός στο Μαρούσι από τον Παναθηναϊκό ο Κουζέλογλου
- Θεσσαλονίκη: Τους έδερναν και ζητούσαν λύτρα – Τρεις συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, αρπαγή και εκβίαση
- Τις… χαρές του ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στον πρώτο καφέ με τον Τασούλα – Παντρεύεται ο γιος του με τη Μαρία Σάκκαρη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 01.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/benjamin-davies-Xhj88MexoG4-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442