Θανάσης Καμπαγιάννης: Σκληρή ανάρτηση του δικηγόρου κατά της κυβέρνησης
«Αν η Ελλάδα είχε περάσει πρώτο κύμα πανδημίας, θα ήταν σήμερα πάνω από την Ιταλία, τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, τις οποίες δεν αποκλείεται ούτως ή άλλως να ξεπεράσει σε νεκρούς», γράφει μεταξύ άλλων ο δικηγόρος, Θανάσης Καμπαγιάννης.
Σε μια σκληρή ανάρτηση προχώρησε ο γνωστός δικηγόρος, Θανάσης Καμπαγιάννης, καταγγέλλοντας τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση.
«Αν η Ελλάδα είχε περάσει πρώτο κύμα πανδημίας, θα ήταν σήμερα πάνω από την Ιταλία, τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, τις οποίες δεν αποκλείεται ούτως ή άλλως να ξεπεράσει σε νεκρούς», γράφει μεταξύ άλλων ο δικηγόρος.
«Αύριο λήγουν 300.000 πιστοποιητικά πολιτών που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου, δηλαδή πολιτών που ο Πρωθυπουργός για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού βάφτισε “θωρακισμένους”. Βέβαια, αν κάποια οικογένεια χάσει τον “θωρακισμένο” άνθρωπό της, η απάντηση θα είναι ότι δεν φταίει η κυβέρνηση γιατί ο θανών δεν έκανε την τρίτη δόση. Ένα απίστευτο μίγμα κυβερνητικής ευθύνης και ανευθυνότητας που κοστίζει χιλιάδες νεκρούς».
Ολόκληρη η ανάρτηση:
Η Ελλάδα συνεχίζει την πιο απίστευτη κούρσα θανάτου στον αριθμό νεκρών ανά πληθυσμό όσον αφορά την πανδημία Covid-19 (βλ. σημερινό γράφημα FT). Αν η Ελλάδα είχε περάσει πρώτο κύμα πανδημίας, θα ήταν σήμερα πάνω από την Ιταλία, τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, τις οποίες δεν αποκλείεται ούτως ή άλλως να ξεπεράσει σε νεκρούς.
Σημαντικό ρόλο έπαιξε, όπως το έδειξε η έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα, η απόφαση μη ενίσχυσης του ΕΣΥ που κόστισε χιλιάδες νεκρούς. Αλλά και στο μέτωπο του εμβολιασμού, που αποτελεί σημαντικό όπλο για να μην υπάρχουν νεκροί (βλ. και νέα έκθεση των δύο καθηγητών), η κυβέρνηση απέτυχε. Και απέτυχε γιατί εργαλειοποίησε το εμβόλιο και το κατέστησε μέσο απέκδυσης της κυβερνητικής ευθύνης, εμφανίζοντάς το ως “εισιτήριο ελευθερίας”: η πραγματικότητα είναι ότι τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεσή μας δεν εμποδίζουν τη διασπορά του ιού αλλά αποτελούν σημαντική ασπίδα απέναντι στην βαριά νόσηση, μάλιστα δε για μικρό χρονικό διάστημα καθώς η προστασία που αυτά προσφέρουν γρήγορα φθίνει.
Το χειρότερο είναι ότι ο Πρωθυπουργός επιμένει σε αυτό το αφήγημα. Τι αλήθεια συμπεραίνει ένας πολίτης που ακούει τον Πρωθυπουργό να λέει στη Βουλή (30/1/2022): “Σήμερα, χάρη στις μεγάλες προσπάθειες κυρίως του υγειονομικού κόσμου, αλλά και της πολιτείας, το 84% των ενήλικων Ελλήνων είναι πια θωρακισμένο. … Το 91% των συμπολιτών μας άνω των 60 είναι και αυτό θωρακισμένο”.
Αύριο λήγουν 300.000 πιστοποιητικά πολιτών που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου, δηλαδή πολιτών που ο Πρωθυπουργός για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού βάφτισε “θωρακισμένους”. Βέβαια, αν κάποια οικογένεια χάσει τον “θωρακισμένο” άνθρωπό της, η απάντηση θα είναι ότι δεν φταίει η κυβέρνηση γιατί ο θανών δεν έκανε την τρίτη δόση.
Ένα απίστευτο μίγμα κυβερνητικής ευθύνης και ανευθυνότητας που κοστίζει χιλιάδες νεκρούς.
Nectarios Dargakis, [6/2/2022 5:20 ΜΜ]
- Super League: Οι διαιτητές της 2ης αγωνιστικής των play offs
- «Πάμε μια βόλτα;»: Τι θα δούμε στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη στο MEGA
- Classic Rock: Το μεγάλο αφιέρωμα για τους Rolling Stones έρχεται την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Int.: Έρχεται αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- ΑΕΚ – Μπανταλόνα: Ώρα υπέρβασης και πρόκρισης για την Ένωση
- Πυρ ομαδόν κατά της πρότασης για δόμηση σε περιοχές Natura
- Ο Κάνιε Γουέστ κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου και στη Γαλλία
- Τα ενοίκια «καίνε» το πορτοφόλι των νοικοκυριών – Αποκαλυπτική μελέτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442