Εμβόλιο – Πώς θα εισπράττεται το πρόστιμο από τους ανεμβολίαστους 60 ετών και άνω
Στον τρόπο, με τον οποίο θα επιβάλλεται το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας 60 ετών και άνω, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής
Στον τρόπο, με τον οποίο θα επιβάλλεται το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας 60 ετών και άνω, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής.
«Η ΑΑΔΕ θα εκδίδει και θα βεβαιώνει σε μηνιαία βάση τα διοικητικά πρόστιμα σε πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 60στο έτος της ηλικίας της και που παρά τη σχετική υποχρέωσή τους δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι και τη 16η μέρα κάθε μήνα» είπε αρχικά.
«Η βεβαίωση των προστίμων γίνεται από την ΑΑΔΕ μετά από παραλαβή του καταλόγου όσων είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν από τα αρμόδια υπουργεία» συμπλήρωσε και στη συνέχεια εξήγησε:
«Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται με τις συνήθεις διαδικασίες της ΑΑΔΕ: Με ενημέρωση μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE, στο gov.gr. Δηλαδή με ανάρτηση της πράξης επιβολής του προστίμου και της εμφάνισης της οφειλής στις πληροφορίες οφειλών. Για την πρώτη φορά θα γίνει ως το τέλος Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται ότι τους έχει επιβληθεί πρόστιμο μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr».
«Για την αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων που χρήζουν περαιτέρω εξέτασης οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα με χρήση κωδικών taxisnet και μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr να υποβάλλουν αιτιολογημένο και τεμηριωμένο αίτημα ένστασης, το οποίο θα εξετάζεται από την αντίστοιχη αρμόδια υπηρεσία» υπογράμμισε σε άλλο σημείο.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.