Αλμπερτ Μπουρλά – Ετοιμο τον Μάρτιο το εμβόλιο της Pfizer
«Ξεκινάμε ήδη να παράγουμε ορισμένες από αυτές τις ποσότητες», επεσήμανε, μάλιστα, ο CEO της Pfizer.
Τον Μάρτιο θα είναι έτοιμο το εμβόλιο της Pfizer για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγή Ομικρον όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
«Ξεκινάμε ήδη να παράγουμε ορισμένες από αυτές τις ποσότητες», επεσήμανε, μάλιστα, ο CEO της Pfizer.
Ο Μπουρλά πρόσθεσε, παράλληλα, ότι το εμβόλιο θα στοχεύει και στις άλλες παραλλαγές που κυκλοφορούν. Διευκρίνισε ότι δεν είναι ακόμα σαφές εάν χρειάζεται ή όχι ένα εμβόλιο για την Omicron ή πώς θα χρησιμοποιηθεί, αλλά η Pfizer θα έχει έτοιμες κάποιες δόσεις, καθώς ορισμένες χώρες το θέλουν έτοιμο το συντομότερο δυνατό.
«Η ελπίδα είναι ότι θα πετύχουμε κάτι που θα έχει πολύ, πολύ καλύτερη προστασία, ιδιαίτερα από λοιμώξεις, γιατί η προστασία από τις νοσηλείες και τη σοβαρή ασθένεια είναι αρκετά καλή αυτή τη στιγμή, με τα τρέχοντα εμβόλια, αρκεί να έχετε κάνει ας πούμε την τρίτη δόση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπουρλά.
Ο επικεφαλής της Pfizer διαβεβαίωσε, νωρίτερα, ότι το εμβόλιο για την Οmicron θα είναι διαθέσιμο για μαζική παραγωγή αυτόν τον χρόνο.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέας μετάλλαξης, ο Άλμπερτ Μπουρλά επισήμανε ότι ελάχιστοι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει νέα παραλλαγή στο μέλλον.
- Τι είναι το E-3 Sentry AWACS, το εναέριο κέντρο επιχειρήσεων που χτυπήθηκε από το Ιράν
- Σοκαριστικό βίντεο με τον 16χρονο μαχαιρωμένο στο Αγρίνιο – Οι δραματικές στιγμές μετά το αιματηρό επεισόδιο
- Σε συμπληγάδες τα εργοστάσια στη Γαλλία – Αύξηση 30% στα λουκέτα
- Σαρωτικός ο Ολυμπιακός και κόντρα στην Ελπίδα Τρίπολης (11-0)
- Χαβιέ Σολάνα – Βομβάρδισε τη Γιουγκοσλαβία το 1999 και σήμερα τον τιμά η Ευρωβουλή
- Πώς βρέθηκε η Αμάντα Πιτ στον «Mαφιόζο της Διπλανής Πόρτας»
- ΠΟ Ισπανίας σε Μπαρτσελόνα: «Μην φοβάστε για τον Γιαμάλ»
- Γιατί οι νέοι επιλέγουν σπίτια χωρίς καθιστικό στις μεγάλες πόλεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 29.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/david-wirzba-1kqqPKhn0a4-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442