Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες αιτίες που κάνουν ένα ζευγάρι να τσακώνεται (συνέχεια);

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες αιτίες που κάνουν ένα ζευγάρι να τσακώνεται (συνέχεια);

Tι ακριβώς συμβαίνει όταν ένα ζευγάρι τσακώνεται με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο;

κατατάσσονται οι έριδες που προέρχονται από ένα «αντικειμενικό» γεγονός, όταν δηλαδή και οι δύο «αντίπαλοι» συμφωνούν τουλάχιστον στο ότι κάτι έχει συμβεί, ότι υπάρχει αντικείμενο διαφωνίας. Όταν, για παράδειγμα, ένα ζευγάρι τσακώνεται επειδή ο ένας απ’ τους δύο ξέχασε να πάει σε ένα σημαντικό και για τους δύο ραντεβού ή έκανε ένα υπερβολικό για τις οικονομικές δυνατότητες της οικογένειας έξοδο, τότε υπάρχει όντως ένα αντικειμενικό συμβάν, όσο διαφορετικά και αν το αξιολογεί ο καθένας.

περιλαμβάνονται αιτίες τσακωμών οι οποίες συχνά δεν γίνονται και από τους δύο «αντιπάλους» αντιληπτές ως τέτοιες. Aυτό συμβαίνει όταν ο ένας σύντροφος θεωρεί θεμιτή μια συμπεριφορά, η οποία όμως για τον άλλον αποτελεί παραβίαση των ορίων της σχέσης: Aν, π.χ., ο ένας σύντροφος θεωρεί δικαίωμά του να βγαίνει συχνά με τους φίλους του, ενώ ο άλλος ενοχλείται απ’ αυτό. Πρόκειται για διαφορετική αντίληψη των άγραφων κανόνων της σχέσης.

 προκύπτει από την ύπαρξη καθαρά ατομικών ευαισθησιών, οι οποίες θίγονται από κάποιες συμπεριφορές του συντρόφου, ή επιθυμιών και αναγκών οι οποίες δεν εκπληρώνονται με ικανοποιητικό -κατά την άποψη του θιγμένου συντρόφου βέβαια- τρόπο. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να απαιτεί περισσότερη προσοχή ή αναγνώριση από αυτή που του παρέχει ο σύντροφός του και να αισθάνεται ότι «κάτι τού λείπει». H μεγάλη δυσκολία της ανθρώπινης επικοινωνίας είναι ότι σχεδόν ποτέ οι συγκρούσεις δεν προέρχονται αμιγώς από μία απ’ αυτές τις κατηγορίες.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024