Με δοκιμασία στο Μιλάνο ξεκινά η «διαβολοβδομάδα» της EuroLeague για τον Παναθηναϊκό.
Οι Πράσινοι αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Αρμάνι (21:30, Novasports Prime) για τη 15η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, στοχεύοντας στο πρώτο τους φετινό διπλό.
Αναμφίβολα, το έργο της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη είναι πολύ δύσκολο, καθώς θα τεθεί αντιμέτωπη με ένα έμπειρο και άκρως ταλαντούχο σύνολο.
Το Τριφύλλι προέρχεται από την εντός έδρας νίκη επί της Άλμπα και στο Μιλάνο θέλει να κάνει την υπέρβαση.
Οι Πράσινοι παραμένουν στα χαμηλά διαζώματα του βαθμολογικού πίνακα και στην προτελευταία θέση με ρεκόρ 4-10.
Από την άλλη, οι γηπεδούχοι έφυγαν με το διπλό (65-71) από την έδρα της Μονακό, βάζοντας… φρένο στα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα.
Η ομάδα του Μεσίνα βλέπει Final 4, καθώς βρίσκεται στην 4η θέση με 9-5.
Ο Δημήτρης Πρίφτης αντιμετωπίζει προβλήματα, με τους Νεμάνια Νέντοβιτς και Τζεχάιβ Φλόιντ να μένουν στην Αθήνα.
Αντίθετα, θα έχει στη διάθεσή του τούς Ιωάννη Παπαπέτρου και Οκάρο Γουάιτ.
Όσον αφορά τον Μεσίνα, ο ιταλός τεχνικός δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Μήτογλου, αλλά και του τιμωρημένου Μορασκίνι.
Αυτή θα είναι η 23η συνάντηση των δυο ομάδων, με τον Παναθηναϊκό να μετρά 15 νίκες.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Η Ελλάδα επικράτησε άνετα με 18-9 της Ρουμανίας κάνοντας ουσιαστικά «ζέσταμα» για τον ημιτελικό με την Ουγγαρία. Έξι στα έξι για την ομαδάρα του Θοδωρή Βλάχου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Ο Λούκας Λεκαβίτσιους είχε 28 πόντους και 4 ασίστ κι έτσι η ΑΕΚ έφτασε στη νίκη με 88-73 επί της αξιόμαχης Καρδίτσας για την 1η αγωνιστική της φάσης των «16» του Basket Champions League
Ρεπορτάζ από την Κροατία αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός προσφέρει 6,5 εκατομμύρια ευρώ στη Σλάβεν Μπελούπο για τον 20χρονο μεσοεπιθετικό Αντριάνο Γιάγκουσιτς. Ο Μπενίτεθ έχει ήδη έρθει σε επαφή μαζί του.