Οργή και αγανάκτηση προκαλεί το βίντεο για την αδιαφορία των εργαζομένων που για αρκετή ώρα, ενώ έβλεπαν το κορίτσι αβοήθητο, το προσπερνούσαν.
Το βίντεο-ντοκουμέντο, δείχνει την απάνθρωπη αντίδραση των εργαζομένων του εργοστασίου, καθώς όπως προκύπτει, είχαν δει το άψυχο κορμί του κοριτσιού να κείτεται στη μεταλλική πόρτα δείχνοντας ωστόσο πλήρη αδιαφορία.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 8χρονη προσπαθούσε επί 20 λεπτά να πάρει ανάσα, όμως κανείς δεν έκανε κάτι. Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από υπάλληλο του εργοστασίου είκοσι λεπτά αργότερα. Κάλεσε τους υπεύθυνους του εργοστασίου που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις.
Ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ σε μια ανάρτησή του περιγράφει όλα όσα μπορεί να σκεφτόταν το μικρό κοριτσάκι την ώρα που πέθαινε και οι ενήλικες γύρω της, εκείνοι που έπρεπε να την προστατεύσουν, αδιαφορούσαν.
Ολόκληρη η ανάρτηση του
«»Γυφτάκι,” σκέφτονταν, και προσπερνούσαν.
Πρώτα, φοβήθηκα. Τρόμος, πανικός! Παγιδεύτηκα!
Ο φόβος είναι αόρατος.
Εγώ;
“Γυφτάκι,” σκέφτονταν, και προσπερνούσαν.
Έπειτα, πόνεσα. Πόνος φριχτός, στο στήθος, στα πλευρά!
Ο πόνος είναι αόρατος.
Εγώ;
“Γυφτάκι,” σκέφτονταν, και προσπερνούσαν.
Ύστερα, δεν μπορούσα να ανασάνω. Πνίξιμο, πνίξιμο, αέρα!
Η ανάσα είναι αόρατη.
Εγώ;
“Γυφτάκι,” σκέφτονταν, και προσπερνούσαν.
Ώρα πολλή με προσπερνούσαν: “Γυφτάκι, γυφτάκι, γυφτάκι”.
Στο τέλος, πέθανα.
Τουλάχιστον, τέλος ο πόνος, ο φόβος. Τέλος η πνοή.
Ο θάνατος είναι αόρατος.
Εγώ;
Εγώ, νομίζω, δεν θα προσπερνούσα.», έγραψε ο συγγραφέας.
Διαβάστε την ανάρτηση του
Δείτε την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Κορτώ με τίτλο «Μισό παιδί»
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας