Η Toyota γνωστοποιεί τις προθέσεις της για την εξέλιξη μιας υψηλών επιδόσεων έκδοση της Corolla με την υπογραφή της Gazoo Racing μέσω ενός χαριτωμένου παζλ ενδείξεων «φυτεμένων» στο εσωτερικό της μέχρι σήμερα γνωστής εκδοχής του μοντέλου

Η ιαπωνική φίρμα δίνει με ένα λακωνικό post στο αμερικανικό της Instagram το στίγμα των προθέσεών της να εξελίξει μια σκληροπυρηνική έκδοση της Corolla η οποία θα φέρει τα διακριτικά GR και αναμένεται να κινηθεί στο ίδιο μοτίβο με το GR Yaris.

Αν και η Toyota δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα επισήμως, οι πιο παρατηρητικοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εντόπισαν ορισμένες λεπτομέρειες που παραπέμπουν στην σφραγίδα της Gazoo Racing. Η κυριότερη είναι η ένδειξη G:16 στον ψηφιακό πίνακα οργάνων που αποτελεί την κωδικοποίηση στον κινητήρα του GR Yaris ο οποίος φέρει την ονομασία G16E-GTS.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από ανεπίσημες πηγές, η GR Corolla αναμένεται να αξιοποιήσει τον ίδιο ακριβώς turbo τρικύλινδρο κινητήρα του 1,6 λίτρου ο οποίος αποδίδει 261 ίππους. Χωρίς βέβαια να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξει και μια μικρή αύξηση ισχύος όπως αφήνουν να εννοηθεί οι αριθμοί, 2,6 και 8 που εμφανίζονται στην οθόνη του συστήματος κλιματισμού στο επίμαχο teaser.

Μια καλύτερη ματιά στην εν λόγω εικόνα αποκαλύπτει, μέσα στον εξωτερικό καθρέφτη την αντανάκλαση ενός δοκιμαστικού πρωτοτύπου που φοράει ακριβώς τα ίδια χρώματα με τα αυτοκίνητα που εξελίσσει η Gazoo Racing και που δεν πρέπει να είναι κάτι άλλο από την GR έκδοση της Toyota.

To τελευταίο στοιχείο που δίνει η Toyota παρεπιδημεί στο σύστημα πλοήγησης το οποίο αποτυπώνει το αυτοκίνητο σε δρόμο με την ονομασία GR Four. Ως γνωστόν τα συγκεκριμένα διακριτικά υποδεικνύουν το εξελιγμένο από την Gazoo Racing σύστημα τετρακίνησης το οποίο αξιοποιεί ηλεκτρονικά ελεγχόμενα διαφορικά μπροστά και πίσω προκειμένου να διαχειριστεί την πλεονάζουσα ισχύ.

Κοινώς αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι ο χρόνος που η Toyota  θα αποφασίσει να παρουσιάσει την GR Corolla, ονομασία την οποία έχει κατοχυρώσει ήδη από τον Μάρτιο του 2020.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr