Νόμος στην Κορέα θέτει φραγμούς στις χρεώσεις των app stores
Η Κορέα είναι η πρώτη χώρα που εισήγαγε νομοθεσία ελέγχου του συστήματος πληρωμών των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών και αναμένεται σύντομα να προχωρήσει σε ανακοίνωση των όρων που θα πρέπει να πληρούν οι εταιρείες.
Η Apple και η Google δεν κάνουν αρκετά ώστε να συμμορφωθούν με τους νόμους της Νότιας Κορέας, οι οποίοι θέτουν φραγμούς στη λειτουργία των ηλεκτρονικών καταστημάτων εφαρμογών (app stores) και ειδικά στην υποχρεωτική χρήση ενός μόνο συστήματος πληρωμών.
Αυτά υποστηρίζει μέλος του κορεατικού κοινοβουλίου στο Reuters. Η Κορέα είναι η πρώτη χώρα που εισήγαγε νομοθεσία ελέγχου του συστήματος πληρωμών των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών και αναμένεται σύντομα να προχωρήσει σε ανακοίνωση των όρων που θα πρέπει να πληρούν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.
Σημειώνεται ότι ο σχετικός νόμος τροποποιήθηκε τον Αύγουστο, τέθηκε σε ισχύ τον Σεπτέμβριο αλλά οι λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους συμμόρφωσης των εταιρειών δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί ώστε να λάβει τη μορφή κυβερνητικής διάταξης.
Τι υποστηρίζουν οι εταιρείες
Η Apple υποστηρίζει ότι ήδη πληροί τους όρους λειτουργίας που θέτει η κορεατική κυβέρνηση και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να προβεί σε οποιαδήποτε αλλαγή των πολιτικών χρήσης του ηλεκτρονικού της καταστήματος.
Η Google από την πλευρά της έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να επιτρέψει τα συστήματα πληρωμών τρίτων μερών για την αγορά της Κορέας, αλλά θα μειώσει τις χρεώσεις της προς τους προγραμματιστές μόνο κατά 4% εάν ο χρήστης επιλέγει εναλλακτικό σύστημα πληρωμής.
Οι τεχνολογικές εταιρείες χρεώνουν τους προγραμματιστές που διαθέτουν τις εφαρμογές τους μέσω των ηλεκτρονικών τους καταστημάτων (developers) έως και 30% επί των πωλήσεών τους, όταν αυτές γίνονται εσωτερικά. «Οι εκτεταμένες χρεώσεις απομακρύνουν τους developers από τις ευκαιρίες να καινοτομήσουν», σχολίασε μέλος του κοινοβουλίου στο Reuters.
Πρόκειται για την πρώτη νομοθετική κίνηση αυτού του είδους, σε παγκόσμια επίπεδο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι διεργασίες ξεκίνησαν όταν πέρυσι το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Fortnite της Epic Games «εξορίστηκε» από τα ηλεκτρονικά καταστήματα των Apple και Google επειδή ήθελε να χρησιμοποιήσει ένα νέο σύστημα χρέωσης.
- «Έφυγε» η «φωνή του σνούκερ», ο θρυλικός Τζον Βίργκο (vids, pics)
- Ο Τζέικομπ Ελόρντι σπέυδει να προστατεύσει την Μάργκοτ Ρόμπι από τη βροχή στην πρεμιέρα της ταινίας «Aνεμοδαρμένα Ύψη»
- UBS Calls EU Spread Levels ‘Historic’ – Highlights Greek Example
- Πιερία: Σορός εντοπίστηκε σε φλεγόμενο όχημα στη Σφενδάμη
- Τα πραγματικά εισοδήματα στην ΕΕ μετά την πανδημία – Γιατί η Ελλάδα παραμένει στον πάτο της κατάταξης
- Πακιστάν: Τουλάχιστον 15 νεκροί και 80 τραυματίες μετά από έκρηξη σε τζαμί στην Ισλαμαμπάντ
- Ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Ρομάνο από την Ίντερ ο ΟΦΗ
- Κατασκοπεία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Το ΝΑΤΟ και ο βρετανικός νόμος για απόστρατους που εργάζονται στην Κίνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442