Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ζου έγραψε ιστορία στη Formula 1

Ο Ζου έγραψε ιστορία στη Formula 1

O Γκουάνγιου Ζου θα γίνει ο πρώτος Κινέζος στην ιστορία της Formula 1 που θα τρέξει ως βασικός οδηγός μιας ομάδας, με την Alfa Romeo να τον βάζει στο πλευρό του Βάλτερι Μπότας.

Ιστορία έγραψαν ο Γκουάνγιου Ζου και η Alfa Romeo. Ο 22χρονος θα βρίσκεται στο πλευρό του Βάλτερι Μπότας την επόμενη σεζόν και θα γίνει ο πρώτος Κινέζος που θα τρέξει ως βασικός οδηγός μιας ομάδας της Formula 1.

Η ιταλική εταιρεία θα αλλάξει εντελώς το οδηγικό της δίδυμο, καθώς μετά την αποχώρηση του Κίμι Ραϊκόνεν, ούτε ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι θα συνεχίσει πίσω από το τιμόνι, με την εξέλιξη αυτή να ανοίγει τον δρόμο στον Ζου για να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και να αποτελέσει μέρος της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι δύο πλευρές είχαν «συνδεθεί» και κατά το παρελθόν, με τις υπογραφές εν τέλει να… πέφτουν σήμερα, με τον 22χρονο ο οποίος διεκδικεί το πρωτάθλημα στη Formula 2.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Alfa Romeo, Φρεντερίκ Βασούρ δήλωσε σχετικά: «Είναι χαρά να καλωσορίσω τον Γκουάνγιου Ζου στην Alfa Romeo Racing. Είναι ένας πολύ ταλαντούχος οδηγός, όπως έδειξαν τα αποτελέσματά του στη F2, και ανυπομονούμε να βοηθήσουμε το ταλέντο του να ανθίσει ακόμα περισσότερο στη Formula 1.

Είμαστε περήφανοι για τη σύνθεση μας για το 2022 και είμαστε βέβαιοι ότι ο Ζου θα δημιουργήσει μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία με τον Βάλτερι. Ανυπομονούμε επίσης να καλωσορίσουμε όλους τους νέους Κινέζους οπαδούς που θα ενταχθούν στην ομάδα: Η Alfa Romeo Racing είναι μια ιστορική μάρκα που ενσαρκώνει το πνεύμα της Formula 1 και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε την εμπειρία του αθλήματός μας εξαιρετική στην Κίνα».

Από την πλευρά του ο Ζου ανέφερε: «Ονειρευόμουν από μικρός να ανέβω όσο πιο ψηλά μπορώ σε ένα άθλημα με το οποίο είμαι παθιασμένος και τώρα το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Είναι προνόμιο για μένα να ξεκινήσω την καριέρα μου στη Formula 1 με μια εμβληματική ομάδα, μια ομάδα που έχει εισαγάγει τόσα πολλά νεαρά ταλέντα στη Formula 1 στο παρελθόν. Τώρα το όνειρο είναι πραγματικότητα.

Αισθάνομαι καλά προετοιμασμένος για την τεράστια πρόκληση της Formula 1, την κορυφή του αθλήματός μου, μαζί με έναν αποδεδειγμένα, παγκόσμιας κλάσης οδηγό, τον Βάλτερι. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα της Alfa Romeo Racing για αυτή την ευκαιρία. Το επόμενο έτος ο στόχος θα είναι να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα και όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Το να είσαι ο πρώτος Κινέζος οδηγός στη Formula 1 είναι μια σημαντική ανακάλυψη για την ιστορία του κινεζικού μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ξέρω ότι θα στηριχτούν πολλές ελπίδες πάνω μου και, όπως πάντα, θα το εκλάβω ως κίνητρο για να γίνω καλύτερος και να πετύχω περισσότερα».

Θέση πήρε και ο Πρόεδρος και CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι: «Τα νέα που ο Γκουάνγιου Ζου θα είναι στην F1 την επόμενη σεζόν είναι φανταστικά για το άθλημα και τους εκατομμύρια παθιασμένους Κινέζους οπαδούς που τώρα έχουν έναν ήρωα στην έδρα τους για να επευφημούν όλο το χρόνο. Η πυραμίδα στην F2 εργάζεται και προωθεί τα ταλέντα στην κορυφαία κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Ζου είναι ένα απίστευτο ταλέντο, που θα είναι μια φανταστική προσθήκη στο εκπληκτικό grid που έχουμε και θα διασκεδάσει και θα κρατήσει ενθουσιασμένους όλους τους Κινέζους οπαδούς μας το 2022».

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024