Νέα μέτρα – Τι θα ισχύσει με τα self test στα παιδιά για καταστήματα και εμπορικά
Την απάντηση στο θέμα αυτό θα κληθεί να δώσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων στην επόμενη συνεδρίαση της όπως χαρακτηριστικά απάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.
Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί εάν τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών θα μπορούν να μπαίνουν σε καταστήματα, εμπορικά κέντρα αλλά και οπουδήποτε αλλού απαιτείται rapid test για τους ανεμβολίαστους.
Την απάντηση στο θέμα αυτό θα κληθεί να δώσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων στην επόμενη συνεδρίαση της όπως χαρακτηριστικά απάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.
Σύμφωνα με αυτά τα νέα μέτρα, οι εργαζόμενοι που είναι ανεμβολίαστοι πλέον υποχρεώνονται σε δυο εργαστηριακούς ελέγχους την εβδομάδα, ενώ για την παρουσία μη εμβολιασμένων σε καταστήματα εστίασης, λιανεμπορίου, εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες απαιτείται επίσης μοριακό τεστ ή rapid test.
- Διαβάστε επίσης: Παπαευαγγέλου – Διπλασιάστηκε το ποσοστό θετικότητας – Μεγάλη διασπορά στους χώρους εργασίας
Από τα μέτρα εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και οι Εκκλησίες.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, μετά το νέο, «μαύρο» ρεκόρ των κρουσμάτων, η κ. Γκάγκα ερωτηθείσα σχετικά, είπε πως «το θέμα των self test συζητείται ήδη, μας το έχουν φέρει οι γονείς. Απάντηση δεν έχω αυτή τη στιγμή, θα συζητηθεί και στην επιτροπή και θα σας έχω απάντηση».
Πάντως, όπως τόνισε η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου η μεταδοτικότητα στα σχολεία και τα παιδιά δεν δείχνει να αυξάνεται το τελευταίο διάστημα.
- Διαβάστε επίσης: Μίνα Γκάγκα – Αύξηση έως 500% των κρουσμάτων σε πολλές περιοχές – Δεν έχουμε διασωληνωμένους σε ράντζα
Σύμφωνα με την ίδια το ποσοστό των κρουσμάτων σε παιδιά δεν ξεπερνάει το 25%, ενώ το 30% των κρουσμάτων αφορά την ηλικιακή ομάδα 35-55.
Επίσης, όπως εξήγησε, δεν υπάρχει περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικίες 18 έως 24 ετών. «Το γεγονός ότι δεν υπάρχει σημαντική ενδοσχολική μετάδοση, εκτός από τις επιβαρυμένες περιοχές φαίνεται και από στοιχεία του υπ. Παιδείας που μιλούν για μόνο 8 κλειστά τμήματα λόγω κοροναϊού, στα 80.000».
«Το εντατικό testing συμβάλλει στον έλεγχο της πανδημίας, όπως φάνηκε από τα σχολεία γι’ αυτό ζητήσαμε ως Επιτροπή να αυξηθεί το testing και στους ανεμβολίαστους», επισήμανε η κυρία Παπαευαγγέλου.
- Νίκολιτς: «Κάναμε πολλά λάθη, ούτε ένας παίκτης δεν είχε την απόδοση που θα έπρεπε»
- Αγρότες: Δύο συναντήσεις Μητσοτάκη, με τους εκπροσώπους των μπλόκων – Διαβουλεύσεις για τα διαδικαστικά
- Economist: Η Γαλλία παρέλυσε… και φταίνε όλοι
- Η διαιτησία του Σάγκι επιβεβαίωσε ότι ο Λανουά πρέπει να φύγει – Oι ξένοι ρέφερι αλλοιώνουν τη βαθμολογία
- «Οι 20άρες δεν μου λένε τίποτα» – Η on air αντίδραση της Ναταλίας Γερμανού σε μια ατάκα του πατέρα της από το 1995
- Σύνταξη: Το ουτοπικό σενάριο του μέλλοντος – Από την εποχή της οικονομικής ανασφάλειας στην αφθονία
- Εκατοντάδες αστυνομικούς στέλνει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας στη Μινεσότα μετά τη δολοφονία της Γκουντ
- Τι σημαίνει στην πράξη η συμφωνία Βρετανίας – Γαλλίας για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)











































![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)














![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442