Ωραιόκαστρο – Ποιος ο στόχος του εκβιασμού – Τι αναφέρει ο δικηγόρος του δημάρχου
Σάλος στο Ωραιόκαστρο μετά τις αποκαλύψεις ότι ο δήμαρχος είχε πέσει θύμα εκβιασμού. Ο δικηγόρος του αναφέρει ότι πίσω από τους τρεις που συνελήφθησαν ίσως υπάρχει πολιτικός αντίπαλος
Οργανωμένο σχέδιο με στόχο «οικονομικό αντάλλαγμα ή πρόκληση πολιτικού κόστους» σε βάρος του δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη, υπαινίχθηκε ο δικηγόρος του, Παρασκευάς Σπυράτος, μετά την αποκάλυψη σήμερα στη Θεσσαλονίκη υπόθεσης εκβίασης για την οποία συνελήφθησαν τρία άτομα.
Σε δηλώσεις του ο κ. Σπυρατος ανέφερε πως «από ό,τι προέκυψε και από την αστυνομική έρευνα, τον δήμαρχο παρακολουθούσαν ιδιωτικοί ερευνητές, το τελευταίο εξάμηνο, κατέγραφαν λεπτά προσωπικά δεδομένα, ιδιωτικές συναντήσεις του, γενικότερα την ιδιωτική του ζωή, με σκοπό να βρουν κάτι μεμπτό με απώτερο κίνητρο είτε να αποσπάσουν κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα, είτε να προκαλέσουν ένα πολιτικό κόστος στον δήμαρχο».
Έρευνα για πολιτικά κίνητρα στον εκβιασμό
Ο κ. Σπυράτος επισήμανε ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη θα διερευνήσει αν κρύβεται πολιτικός αντίπαλος πίσω από την υπόθεση» και προσέθεσε: «Δεν πρέπει προτρέξουμε και να φτάσουμε στα συμπεράσματα, υπάρχουν όμως πληροφορίες, άτυπες, ότι οι φυσικοί αυτουργοί κατονομάζουν κρυπτόμενο πολιτικό πρόσωπο. Θα περιμένουμε αυτές να επιβεβαιωθούν, να δούμε ποιο είναι το πρόσωπο αυτό, να δούμε τι στοιχεία υπάρχουν γι αυτή τη σχέση και θα δούμε τα περαιτέρω».
Τσακίρης: Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται
Με μήνυμά του στο Facebook ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου ευχαριστεί την Αστυνομία για το αποτέλεσμα της παρέμβασής της.
«Αισθάνομαι σοκαρισμένος για τη βίαιη εισβολή στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή. Πολύ θυμωμένος και αηδιασμένος για τις μεθόδους που μετέρχονται «κάποιοι» για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Ως εδώ. Τώρα αναλαμβάνει η δικαιοσύνη. Ευχαριστώ θερμά τις αρχές της αστυνομίας και ειδικότερα τη διεύθυνση ασφαλείας Θεσσαλονίκης και την υποδιεύθυνση εκβιαστών για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση της υπόθεσης. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Τέλος».
- Σερβία και Ουγγαρία ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν αμερικανικά εκρηκτικά σε ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου
- Economist: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος του private credit – Ορατή μια νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία;
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»
- Υποκλοπές: Πασχίζει η Σοφία Βούλτεψη να βγάλει καθαρό τον Γρ. Δημητριάδη και εκτίθεται
- Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 3 άνδρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442