Michael J.Fox – Συγκέντρωσε 1 δις δολάρια για την ανακάλυψη της θεραπείας του Πάρκινσον
O ηθοποιός διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον το 1991
Ο γνωστός ηθοποιός Michael J.Fox είχε όνειρο να γίνει ηθοποιός και γι’ αυτό μετακόμισε όταν ήταν ακόμη έφηβος, από τον Καναδά στο Λος Άντζελες.
Η καριέρα του πήγαινε πολύ καλά, το 1991 όμως και σε ηλικία μόλις 29 ετών, ο Michael J.Fox διαγνώστηκε με σύνδρομο Πάρκινσον.
Δύο χρόνια μετά την δημοσιοποίηση του προβλήματος της υγείας του, ίδρυσε το Foundation for Parkinson’s Reasearch, προκειμένου να μαζέψει χρήματα για να χρηματοδοτηθούν έρευνες για την θεραπεία της νόσου του Πάρκινσον.
Το ίδρυμά του έχει μαζέψει μέσα σε 20 χρόνια το αστρονομικό ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.
Μπορεί η επιστημονική κοινότητα να μην έχει καταφέρει να βρει ακόμα την θεραπεία για την νόσο του Πάρκινσον, αλλά ο ηθοποιός δήλωσε στο περιοδικό Variety ότι ο οργανισμός που έχει ιδρύσει, έχει βοηθήσει πολύ να εξελιχθούν νέες θεραπείες που δίνουν στους ασθενείς καλύτερη ποιότητα ζωής.
«Αυτές οι θεραπείες έχουν βοηθήσει πολύ κόσμο. Έχουν καλυτερεύσει την ζωή τους. Κι εγώ απολαμβάνω τη ζωή περισσότερο. Είμαι καλύτερα σήμερα απ’ ότι όταν ήμουν 35 χρονών. Μπορώ να κάθομαι και να είμαι ήρεμος. Αυτό δεν μπορούσα να το κάνω 25 χρόνια πριν» δήλωσε ο ηθοποιός.
O Michael J.Fox είναι αισιόδοξος ότι οι βιοδείκτες (biomarkers) θα βοηθήσουν στην πρόληψη της νόσου, μειώνοντας κατακόρυφα τις πιθανότητες σοβαρής πάθησης.
«Αν βρούμε τρόπους να την αναγνωρίσουμε προτού εμφανίσει συμπτώματα, αν μπορούμε να παίρνουμε μια τρίχα και να τη διαγιγνώσκουμε, τότε μπορούμε με προληπτικά μέτρα να την χτυπάμε πριν εκδηλωθεί», σχολίασε, προσθέτοντας «Είμαι αφοσιωμένος σε αυτό το σκοπό, δεν θα σταματήσω μέχρι να τα καταφέρω».
- BHMAGAZINO: Οι γόνοι πίσω από τη παγκόσμια βιομηχανία της μόδας
- Θεσσαλονίκη: 17χρονη έγκυος κατήγγειλε 16χρονο ότι την έσπρωξε και τραυματίστηκε – Συνελήφθη και για εκδικητική πορνογραφία
- Τουρκία: Βυθίστηκε σε ναυπηγείο το «Sea Star Tilos» – Δραματική διάσωση του πληρώματος
- ΗΠΑ: O Τραμπ απειλεί την ΕΕ με αντίποινα αν προτιμήσει ευρωπαϊκά όπλα
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης προτείνει όριο θητειών – Η αιχμή για Στουρνάρα και Παναγόπουλο
- Μαύρο Στέμμα: Ναζί, συλλήψεις, ποδολαγνεία, υποκλοπές και τρεις σφαίρες – Όλα τα σκάνδαλα πριν τον Άντριου
- Πρόστιμο στον Παναθηναϊκό και μία αγωνιστική στον Λεσόρ από την Ευρωλίγκα
- Η επόμενη μέρα: «Ο νόμος που πρέπει να εφαρμοστεί» για τον έκπτωτο πρίγκιπα Άντριου, η ικανοποίηση και η χειρότερη κρίση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 20.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-amel-uzunovic-440739273-35451634-1-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442