Δημοσκόπηση Marc – «Ναι» στις παρελάσεις, πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στους ανεμβολίαστους, πιο φιλική χώρα η Γαλλία
Επικροτούν οι πολίτες την απόφαση της κυβέρνησης να γίνουν οι παρελάσεις - Τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι
«Ναι» λέει η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στην κυβερνητική απόφαση να γίνουν οι παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης, που πραγματοποίησε η εταιρεία Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, οι πολίτες, σε ποσοστό 57,4%, θεωρούν «σωστή και μάλλον σωστή» την απόφαση της κυβέρνησης να πραγματοποιηθούν κανονικά οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, ενώ το 37,7% απαντά πως είναι «λάθος και μάλλον λάθος».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι, την απόφαση αυτή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, την επιδοκιμάζει το 53,2% των εμβολιασμένων και το 80,7% των ανεμβολίαστων. Αντίστοιχα, οι αρνητικές γνώμες είναι στο 41,9% και στο 15,1%.

Μάλιστα, δύο στους τρεις ψηφοφόρους της ΝΔ λένε «ναι», ενώ υπάρχει και ένα σημαντικό ποσοστό, της τάξης του 41,6%, των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που επίσης συμφωνεί με την κυβερνητική επιλογή.

Η ψήφος των ανεμβολίαστων
Στο ερώτημα τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι, ένα ποσοστό 18,9% απαντά ΣΥΡΙΖΑ, με την Ελληνική Λύση να ακολουθεί με 18,6%.

Η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 12,2% στους ανεμβολίαστους, το ΜΕΡΑ 25% 3,7%, το ΚΚΕ 3,5%, ενώ το ΚΙΝΑΛ έχει την πιο πιστή βάση στα εμβόλια, αφού καταγράφει μόλις 1,8% στους ανεμβολίαστους.

Πάντως, τρεις στους τέσσερις απ’ όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο μέχρι τώρα, ξεκαθαρίζουν ότι θα επιμείνουν σε αυτή τη στάση, ενώ ένας στους τέσσερις δηλώνει ότι προγραμματίζει ή σκέφτεται να το κάνει.
Η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας από το 52%, με ένα ποσοστό 46,6% να τη βαθμολογεί αρνητικά.

«Ελλάς-Γαλλία συμμαχία»
Η έρευνα κατέγραψε και τις διαθέσεις των ερωτηθέντων, ως προς το ποιες χώρες θεωρούν πιο φιλικές προς την Ελλάδα.
Μακράν κερδίζει η Γαλλία με 70,2% – στον απόηχο και της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας – ενώ ακολουθούν οι ΗΠΑ και η Ρωσία, με την… Σαουδική Αραβία να βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με ποσοστό προτίμησης 14,2%.
Όσο για την Γερμανία, απολαμβάνει θετικές γνώμες μόλις από το 4% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα από ποια χώρα θέλουμε επενδύσεις, οι ΗΠΑ προηγούνται με 43,3%, με τη Γαλλία να ακολουθεί (37%) και την Σαουδική Αραβία να πλασάρεται τρίτη (28,8%).
Ακολουθούν, στη συνέχεια, η Κίνα, η Ρωσία, αλλά και η Γερμανία με 12,3%.

- Γεραπετρίτης: Εκτός διαλόγου ζητήματα κυριαρχίας – Έχουν γίνει βήματα στη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία
- Καλά όλα αυτά, αλλά έγινε ποτέ κανένα μάθημα σε αυτά τα επιδοτούμενα σεμινάρια;
- Κακοκαιρία: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Ήμερου Πεύκου στο Πικέρμι
- Κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός για να παραμείνει σε τροχιά κορυφής
- Ο πιο μικρός είναι και ο πιο ώριμος: Ο Κρουζ στέλνει μήνυμα στον Μπρούκλιν και προσπαθεί να σβήσει τη «φωτιά» στους Μπέκαμ
- Ο Τσίπρας στο προεδρικό, η «Ιθάκη» στη Λάρισα – Συνελεύσεις των πυρήνων σε Βόρεια Αθήνα και Καλαμάτα
- Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ: Πέθανε ο 48χρονος πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς «Dawson’s Creek»
- Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Χέιζ – Ντέιβις για τα επόμενα 2,5 χρόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442