Facebook – Σύσταση για «διάλειμμα» στους έφηβους χρήστες
Το Instagram θα καθιερώσει μία νέα λειτουργία που θα προτρέπει τους χρήστες να «κάνουν ένα διάλειμμα» σε μια προσπάθεια να ωθήσει τους έφηβους μακριά από επιβλαβές περιεχόμενο.
Στον απόηχο των πρόσφατων αποκαλύψεων για τις ψυχικές επιπτώσεις στους νέους χρήστες, η Facebook Inc. υπόσχεται τώρα νέα μέτρα σε μια προσπάθεια να ωθήσει τους έφηβους χρήστες μακριά από επιβλαβές περιεχόμενο και συγχρόνως να τους ενθαρρύνει να «κάνουν ένα διάλλειμα» από την πλατφόρμα.
Αυτά προανήγγειλε ο εκ των αντιπροέδρων της Facebook, Νικ Κλεγκ, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του εμφάνισης στο δίκτυο CNN. Οι προαναγγελίες έρχονται μία εβδομάδα μετά την κατάθεση στο Κογκρέσο της Φράνσις Χάουγκεν, πρώην στελέχους της εταιρείας, όπου φανέρωσε εσωτερικές έρευνες που δείχνουν ότι το Instagram έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των νέων χρηστών.
«Θα εισάγουμε κάτι που νομίζω ότι κάνει την ουσιαστική διαφορά, το οποίο είναι το εξής, όταν τα συστήματά μας «βλέπουν» ότι έφηβοι χρήστες παρακολουθούν το ίδιο περιεχόμενο ξανά και ξανά, και αυτό το περιεχόμενο μπορεί να είναι επιβλαβές για αυτούς, θα τους προτρέπουμε να κατευθύνονται σε άλλο περιεχόμενο», δήλωσε ο Κλεγκ.
Πρόσθεσε επιπλέον ότι παγώνουν τα πλάνα για δημιουργία της νέας πλατφόρμας Instagram Kids ενώ θα δίνονται στους γονείς προαιρετικές επιλογές ελέγχου για την επιτήρηση εφήβων, επιπλέον «θα εισαχθεί και ένα νέο χαρακτηριστικό, το “κάνε ένα διάλειμμα”, το οποίο ουσιαστικά θα προτρέπει τους εφήβους απλά να σταματήσουν τη χρήση της πλατφόρμας και να κάνουν ένα διάλλειμα», κατέληξε.
Παρόλα αυτά ο Κλεγκ δεν προσέφερε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των παραπάνω χαρακτηριστικών.
Πηγή: OT.gr
- Γάζα: 9 νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ – «Κοριτσάκι» ανάμεσα στους σκοτωμένους
- Λίβανος: Κυανόκρανος σκοτώθηκε από έκρηξη βλήματος – Ενα ακόμη μέλος της UNIFIL σε κρίσιμη κατάσταση
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442