Ζαούτης – Πότε θα εμβολιαστούν οι ηλικίες 5 έως11 ετών – Η πιθανότητα για long covid στα παιδιά είναι 10%
Σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεόκλης Ζαούτης, αναφέρθηκε στα δεδομένα για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών και στον στόχο για αύξηση των εμβολιασμών
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, σημείωσε ότι το εμβόλιο κατά του κοροναϊού είναι αποτελεσματικό και ασφαλές καθώς έχουν εμβολιαστεί δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη.
Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, έθεσε ως προτεραιότητα την αύξηση των εμβολιασμών, εκτιμώντας ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και συμπληρώνοντας ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που συζητάμε για τα εμβόλια.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Ζαούτης, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών, και σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποια έγκριση ακόμα αλλά αναμένεται το επόμενο διάστημα. Η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας θα είναι μικρότερη από εκείνη που χορηγείται στους ενήλικες.
Οι επιπτώσεις του κοροναϊού στα παιδιά
Αναφέρθηκε επίσης στις συνολικότερες αρνητικές συνέπειες του κοροναϊού στα παιδιά, που ξεπερνούν, όπως είπε, τη νόσο. Με το κλείσιμο των σχολείων, εξήγησε αυξήθηκαν τα ψυχολογικά προβλήματα, το άγχος και η κατάθλιψη, ενώ μελέτες αναφέρουν ότι αλλάζει ακόμη και το προσδόκιμο ζωής από τις συνέπειες της πανδημίας. Επίσης τόνισε πως η πιθανότητα για long covid στα παιδιά είναι 10%.
Στο ερώτημα εάν οι νέες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για αύξηση των εμβολιασμών, απάντησε ότι θα ήταν καλύτερα το κίνητρο να είναι να μην αρρωστήσουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση με τα μέτρα αυτά οι ανεμβολίαστοι θα προστατευθούν.
- Συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι έρευνες στο Βελούχι για τον αγνοούμενο ορειβάτη – Αγωνία για την τύχη του
- Έπος: Ο Λαπόρτα έπιασε σφουγγαρίστρα και βοήθησε στην πλημμύρα του Καμπ Νου (vids)
- Χώροι εργασίας: Υπό πίεση οκτώ στους δέκα υπαλλήλους – Στρες, ανισότητες, εκφοβισμός, σεξουαλική παρενόχληση
- Ανήλικος μέθυσε στο καρναβάλι Ρεθύμνου – Συνελήφθη ο πατέρας του
- Το χάσμα του πλούτου στην Ευρώπη: Πού βρίσκονται οι πλουσιότεροι και οι φτωχότεροι;
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μετρό και Τραμ – Τα δρομολόγια και οι σταθμοί που βγαίνουν «εκτός»
- Ο Γρηγορίου είναι κοντά στον Άρη
- Καθαρά Δευτέρα: Όλα όσα ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα για την «αργία»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)






















![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442