Μίκης Θεοδωράκης – Την Πέμπτη στις 11.00 η νεκρώσιμη ακολουθία στον Γαλατά Χανίων – Τι ζήτησε ο ίδιος με την πολιτική του διαθήκη
Το ΚΚΕ γνωστοποιεί, με ανακοίνωσή του, τι είχε ζητήσει ο Μίκης Θεοδωράκης με την πολιτική του διαθήκη - Την Πέμπτη στις 11 το πρωί η νεκρώσιμη ακολουθία στον Γαλατά Χανίων
Το ΚΚΕ, ενημερώνοντας για την τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, τι είχε ζητήσει ο ίδιος ο σπουδαίος συνθέτης, με την πολιτική του διαθήκη.
«Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει, με την πολιτική διαθήκη του, να γίνει σεβαστή η ιδεολογία του και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων», τονίζει το ΚΚΕ.
Υπενθυμίζει ότι το λαϊκό προσκύνημα για το Μίκη Θεοδωράκη, που ξεκίνησε σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα συνεχιστεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα, και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι.
Η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 3.00 μμ, από την Μητρόπολη Αθηνών.
«Για τον εκλιπόντα», αναφέρεται στην ενημέρωση του ΚΚΕ, «θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει, με την πολιτική διαθήκη του, να γίνει σεβαστή η ιδεολογία του και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων».
Στη συνέχεια, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί με πλοίο στα Χανιά.
Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, στην εκκλησία του Γαλατά Χανίων, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.
- Παραπέμπονται για «εγκληματική οργάνωση» αγρότες στην Κρήτη – Λάδι στη φωτιά από την κυβέρνηση
- Ο Σάββας Παντελίδης αναλαμβάνει την ΑΕΛ Novibet
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας
- Ουκρανία: Οι ΗΠΑ επιθυμούν να παραχωρήσει το Ντονμπάς, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο – «Σπόντες» Ευρωπαίων
- Xρυσές Σφαίρες 2026: One Battle After Another, Βουγονία και τέρατα – Όλες οι υποψηφιότητες
- «Απόλυτη φρίκη» στο Σουδάν – Μαζικός βιασμός 19 γυναικών που προσπαθούσαν να φύγουν από το Ελ Φασέρ
- Η Νάντια Βαλαβάνη γράφει ένα βιβλίο για τα «παιδιά του Φλεβάρη»
- H Eμμανουέλα Κατζουράκη χάλκινη στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)




























































![Πετρέλαιο θέρμανσης: «Τσίμπησε» η τιμή του – Οι 10 ακριβότεροι νομοί [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/h0539634-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442