Η Ιταλία είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες για την αμυντική της φιλοσοφία και την προσήλωση που δείχνει σε αυτό το κομμάτι, φροντίζοντας πρώτα για το «μηδέν» πίσω και μετά για ανάπτυξη και σκορ.
Αν και με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ιταλικής εθνικής ομάδας από τον Μαντσίνι είναι ορατή μια πιο επιθετική προσέγγιση, σίγουρα το να δέχεται όσο λιγότερα γκολ γίνεται παραμένει ψηλά στις προτεραιότητές της.
Χθες μπορεί να μη διατήρησε ανέπαφη την εστία της, κατάφερε όμως να φύγει με το χρυσό βαθμό από τη Βουλγαρία μετά το 1-1 (Κιέζα 16′, Ίλιεφ 39′), ισοφαρίζοντας έτσι το τρομερό ρεκόρ που κατείχαν η Βραζιλία και η Ισπανία με 35 συνεχόμενους αγώνες χωρίς ήττα.
Η Βραζιλία έφθασε τον αριθμό αυτόν την τριετία 1993-1996 και η Ισπανία το διάστημα 2007-2009.
Οι Ατζούρι έχουν χτίσει το σερί από το 2018, με τελευταία τους ήττα στις 10 Σεπτεμβρίου εκείνου του έτους, από την Πορτογαλία εντός έδρας με 1-0.
Η ομάδα του Μαντσίνι θα έχει την ευκαιρία να διευρύνει το ρεκόρ της και να είναι πλέον μόνη πρώτη με 36 αγώνες χωρίς ήττα στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Ελβετία την προσεχή Τετάρτη (5/9, 21:45).
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Στην κατάσταση των τραυματιών του Ολυμπιακού αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μια μέρα πριν τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.
Αυτός είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο παίκτης που μέσα από την ομάδα της καρδιάς του ξεπέρασε τη σκοτεινή περίοδο της καριέρας του. Αφησε πίσω του τρομακτικές ατυχίες και με τα... επιφανειακά χτυπήματα, γελάει. Και συνεχίζει να παίζει. Ο ορισμός του πώς πρέπει να είναι ένας αρχηγός.
Αυτές είναι οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αποστολή του Ολυμπιακού στο σαββατιάτικο ματς της 22ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη.
Παρότι η περίοδος για τις μετακινήσεις παικτών στο NBA ολοκληρώθηκε για φέτος, παρότι ο ίδιος και το Μιλγουόκι δηλώνουν πως... μένουν μαζί, το τελευταίο ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ κάνει λόγο για σχέδιο των Λος Άντζελες Λέικερς ώστε να μετακομίσει ο Greak Freak στην Καλιφόρνια το καλοκαίρι!