Όταν ο Χρήστος Παππάς πήγαινε στον τάφο του Μουσολίνι
Φασίστας με άποψη
Ο αυτοαποκαλούμενος και «θεωρητικός» ή «ιδεολόγος» , το Νο2 της Χρυσής Αυγής, έγκλειστος από χθες στις φυλακές Δομοκού, πρώην καταστηματάρχης επίπλων στα Γιάννενα, ήταν, όπως θυμούνται οι βουλευτές που είχαν την ατυχία να τον συναντήσουν μέσα στις αίθουσες του Κοινοβουλίου «η πιο σκοτεινή μορφή που πέρασε ποτέ από τη Βουλή». Φρόντιζε συχνά να φορά μαύρο ή καφέ πουκάμισο με μαύρη γραβάτα (που θύμιζε άλλες εποχές). Στους «συναγωνιστές» του, όπως τους αποκαλούσε την περίοδο που ήταν βουλευτής, εξηγούσε συχνά- σύμφωνα με τα λεγόμενα μερικών από τους αποσκιρτήσαντες- τη διαφορά ανάμεσα στο ναζιστικό και φασιστικό χαιρετισμό, Με το ναζιστικό, τους έλεγε, χαιρετάς με σηκωμένο το χέρι, πάντοτε όρθιος, ενώ στο φασιστικό μπορεί να χαιρετάς με σηκωμένο το χέρι ακόμα και καθιστός. Και τον άκουγαν και οι «δικοί» του Χρυσαυγίτες, εντυπωσιασμένοι για τις γνώσεις του στον ναζισμό και φασισμό. Έγινε γνωστός στο πανελλήνιο μέσα από την τηλεόραση για τις φραστικές του επιθέσεις εναντίον των μεταναστών και του πολιτικού συστήματος.
Αυτός ο άνθρωπος που μετά την καταδίκη του έμεινε για εννέα μήνες ασύλληπτος, υμνούσε τον Χίτλερ και είχε επισκεφθεί τον τάφο του Μπενίτο Μουσολίνι στο χωριό Πρεντάπιο της Ιταλίας. Ακόμα τον θυμάται ο Μπενίτσι Φερίνι, ιδιοκτήτης ενός καταστήματος με σουβενίρ με την ονομασία «Φερλάντιο» στη γενέτειρα του Μουσολίνι, ο οποίος όταν ανάφερε το όνομα «Χρήστος Παππάς» ξεσπούσε με ενθουσιασμό λέγοντας «Fratello Christos, Christos deputato».
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)









































![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442