Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μοναδικές εικόνες με φωτοβολταϊκά στα πιο ασυνήθιστα μέρη

Μοναδικές εικόνες με φωτοβολταϊκά στα πιο ασυνήθιστα μέρη

Δείτε ένα ξεχωριστό φωτορεπορτάζ με ασυνήθιστα μέρη, στα οποία έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά...

Η ηλιακή ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέον σχεδόν παντού και αδιάψευστος μάρτυρας γι’ αυτό είναι το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί με τα πιο περίεργα μέρη όπου έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά.

Φωτοβολταϊκά… τσέπης

Αυτός ο τούρκος βοσκός φορτίζει το κινητό του καθ’ οδόν με ηλιακή ενέργεια – μία από τις αγαπημένες εφαρμογές φωτοβολταϊκών. Ας δούμε μερικά ασυνήθιστα μέρη, στα οποία έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά.

Πτήση δίχως κηροζίνη

Εκτός από κινητά όμως, τα φωτοβολταϊκά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αντί της κηροζίνης, τροφοδοτώντας τις μηχανές και φορτίζοντας τις μπαταρίες αεροπλάνων. Ελβετοί πιλότοι απέδειξαν ότι όλα είναι – σχεδόν – εφικτά με την ηλιακή ενέργεια, πραγματοποιώντας με ένα τέτοιο αεροπλάνο το 2015-2016 τον γύρο του πλανήτη.

Φωτοβολταϊκά στο διάστημα

Χωρίς την ηλιακή ενέργεια και τη χρήση των φωτοβολταϊκών δεν θα ήταν εφικτά τα διαστημικά ταξίδια. Τα φωτοβολταϊκά «ξεδιπλώνονται» στο διάστημα και τροφοδοτούν τα διαστημόπλοια με την απαραίτητη ενέργεια.

Μία καρότσα από φωτοβολταϊκά

Αυτό το φορτηγό μεταφορών χρησιμοποιεί φωτοβολταϊκά των 2,2 κιλοβάτ, τα οποία έχουν τοποθετηθεί στην καρότσα του και κυκλοφορεί στη βόρεια Γερμανία με ηλεκτρικό ρεύμα που παράγει μόνο του. Υπολογίζεται ότι κάνει τον χρόνο 5.200 χιλιόμετρα – αν ήταν μάλιστα στη νότια Ευρώπη ίσως να έφτανε και τα 10.000 χιλιόμετρα τον χρόνο!

Ρεύμα για πρώτη φορά!

Το ηλεκτρικό δίκτυο είναι κάτι που στο χωριό Τουκούλ, στο νότιο Σουδάν, δεν υπάρχει. Με τη βοήθεια όμως φωτοβολταϊκών, έχουν ηλεκτρικό ρεύμα – για πρώτη φορά στην περιοχή! Περίπου 840 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν το 2013 δίχως ηλεκτρικό ρεύμα – σύμφωνα με υπολογισμούς ο αριθμός αυτός προβλέπεται μέχρι το 2030 να μειωθεί στα 650 εκατομμύρια.

Εξωτικά φωτοβολταϊκά

Από το 2019 κολυμπούν τα φωτοβολταϊκά της φωτογραφίας στα γαλάζια νερά, σε ένα νησί στις Μαλδίβες- Τροφοδοτούν με ρεύμα το ξενοδοχειακό συγκρότημα, ενώ όταν εγκαταστάθηκαν εκεί αποτελούσαν τη μεγαλύτερη εγκατάσταση πλεούμενων φωτοβολταϊκών.

Η πρώτη εγκατάσταση για τηλεφωνικές κλήσεις

Το 1955 εγκαταστάθηκε στον αμερικανικό νότο το πρώτο φωτοβολταϊκό που συνδεόταν απευθείας με ένα τηλέφωνο. Μετά ακολούθησαν οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις των φωτοβολταϊκών σε διαστημικές πτήσεις, και πλέον η ηλιακή ενέργεια χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλους τους τομείς.

Ευλογημένη ηλιακή ενέργεια

Το 2003 η εκκλησία της φωτογραφίας, στο Βικ, στη χερσόνησο Ρίγκεν, απέκτησε σκεπή από φωτοβολταϊκά. Τότε ήταν η μεγαλύτερη εγκατάσταση σε εκκλησία – τα φωτοβολταϊκά παρόλα αυτά σε εκκλησίες παραμένουν μέχρι και σήμερα ασυνήθιστο φαινόμενο.

Πηγή: Deutche Welle

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024