Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει απολύσεις εφτά υπαλλήλων του υπ. Πολιτισμού

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει απολύσεις εφτά υπαλλήλων του υπ. Πολιτισμού

Την απόλυση επτά εργαζομένων από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Ενιαίος Σύλλογος ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων

Την απόλυση επτά εργαζομένων από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Ενιαίος Σύλλογος ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων.

Εκδικητικοί οι λόγοι της απόλυσης

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού κάνοντας λόγο για τις πρώτες απολύσεις στο δημόσιο από τη ΝΔ ενώ ο Σύλλογος των εργαζομένων τονίζει ότι οι λόγοι της απόλυσης είναι «ξεκάθαρα εκδικητικοί» καθώς «οι απολύσεις αφορούν 7 από τους 35 εργαζόμενους στο Ταμείο, αυτούς που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες μεταξύ άλλων ορίσθηκε ο συγκεκριμένος υπάλληλος ως εκκαθαριστής του Ταμείου και ορίσθηκε η διαδικασία της εκκαθάρισης, υπόθεση που εκδικάζεται την Τρίτη 8 Ιουνίου».

«Με την καταγγελία της σύμβασής τους, δηλαδή την απόλυσή τους, ολοκληρώνεται μια μεθόδευση που στοχεύει στην εργασιακή και οικονομική εξόντωση των συγκεκριμένων συναδέλφων, δεδομένου ότι δεν μπορούν καν να λάβουν το επίδομα ανεργίας, διότι δεν συμπληρώνουν τα απαιτούμενα ένσημα, εξαιτίας της προηγούμενης θέσης των συμβάσεών τους σε καθεστώς αναστολής!» αναφέρει ο Σύλλογος των εργαζομένων.

Οι πρώτες απολύσεις στο δημόσιο με σφραγίδα της ΝΔ

Σε δήλωσή τους οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν:

«Βρεθήκαμε σήμερα στο ΥΠΠΟΑ, τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκειμένου να προβούμε σε πεντάλεπτη παράσταση διαμαρτυρίας για τις πρώτες απολύσεις που πραγματοποιούνται στο δημόσιο με τη σφραγίδα της κυβέρνησης της ΝΔ.

»Η κ. Μενδώνη με τον ίδιο δημοκρατικό σεβασμό που έχει αντιμετωπίσει πλείστα όσα θέματα, αντιμετώπισε και τους βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Δεν είχε χρόνο και τους παρέπεμψε στο διευθυντή του γραφείου της.

»Επειδή όμως οι πρώτες απολύσεις στο δημόσιο δεν προοιωνίζονται τίποτα καλό –μην ξεχνάμε και το εργασιακό νομοσχέδιο- ας γνωρίζει η κ. Μενδώνη ότι όσες αντιδημοκρατικές μεθόδους και αν χρησιμοποιήσει δεν πρόκειται οι απολυμένοι συμπολίτες μας να μείνουν ανυπεράσπιστοι».

Σία Αναγνωστοπούλου, Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Κώστας Ζαχαριάδης, Τομεάρχης Εσωτερικών της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Πάνος Σκουρολιάκος, Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Χριστόφορος Βερναρδάκης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Αθήνας ​

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024