Την απόλυση επτά εργαζομένων από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Ενιαίος Σύλλογος ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων

Την απόλυση επτά εργαζομένων από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Ενιαίος Σύλλογος ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων.

Εκδικητικοί οι λόγοι της απόλυσης

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού κάνοντας λόγο για τις πρώτες απολύσεις στο δημόσιο από τη ΝΔ ενώ ο Σύλλογος των εργαζομένων τονίζει ότι οι λόγοι της απόλυσης είναι «ξεκάθαρα εκδικητικοί» καθώς «οι απολύσεις αφορούν 7 από τους 35 εργαζόμενους στο Ταμείο, αυτούς που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες μεταξύ άλλων ορίσθηκε ο συγκεκριμένος υπάλληλος ως εκκαθαριστής του Ταμείου και ορίσθηκε η διαδικασία της εκκαθάρισης, υπόθεση που εκδικάζεται την Τρίτη 8 Ιουνίου».

«Με την καταγγελία της σύμβασής τους, δηλαδή την απόλυσή τους, ολοκληρώνεται μια μεθόδευση που στοχεύει στην εργασιακή και οικονομική εξόντωση των συγκεκριμένων συναδέλφων, δεδομένου ότι δεν μπορούν καν να λάβουν το επίδομα ανεργίας, διότι δεν συμπληρώνουν τα απαιτούμενα ένσημα, εξαιτίας της προηγούμενης θέσης των συμβάσεών τους σε καθεστώς αναστολής!» αναφέρει ο Σύλλογος των εργαζομένων.

Οι πρώτες απολύσεις στο δημόσιο με σφραγίδα της ΝΔ

Σε δήλωσή τους οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν:

«Βρεθήκαμε σήμερα στο ΥΠΠΟΑ, τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκειμένου να προβούμε σε πεντάλεπτη παράσταση διαμαρτυρίας για τις πρώτες απολύσεις που πραγματοποιούνται στο δημόσιο με τη σφραγίδα της κυβέρνησης της ΝΔ.

»Η κ. Μενδώνη με τον ίδιο δημοκρατικό σεβασμό που έχει αντιμετωπίσει πλείστα όσα θέματα, αντιμετώπισε και τους βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Δεν είχε χρόνο και τους παρέπεμψε στο διευθυντή του γραφείου της.

»Επειδή όμως οι πρώτες απολύσεις στο δημόσιο δεν προοιωνίζονται τίποτα καλό –μην ξεχνάμε και το εργασιακό νομοσχέδιο- ας γνωρίζει η κ. Μενδώνη ότι όσες αντιδημοκρατικές μεθόδους και αν χρησιμοποιήσει δεν πρόκειται οι απολυμένοι συμπολίτες μας να μείνουν ανυπεράσπιστοι».

Σία Αναγνωστοπούλου, Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Κώστας Ζαχαριάδης, Τομεάρχης Εσωτερικών της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Πάνος Σκουρολιάκος, Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Χριστόφορος Βερναρδάκης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Αθήνας ​

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr