Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Instagram αλλάζει αλγόριθμο μετά τις κατηγορίες για μεροληψία κατά των Παλαιστινίων

To Instagram αλλάζει αλγόριθμο μετά τις κατηγορίες για μεροληψία κατά των Παλαιστινίων

Δεκάδες εργαζόμενοι του Instagram είχαν διαμαρτυρηθεί για την άνιση μεταχείριση των αναρτήσεων που υποστήριζαν την παλαιστινιακή πλευρά.

Αντιμέτωπο με κατηγορίες ότι απέκρυψε αναρτήσεις υπέρ των Παλαιστινίων στα πρόσφατα επεισόδια στη Λωρίδα της Γάζας, το Instagram ανακοίνωσε ότι τροποποιεί τον αλγόριθμο επιλογής αναρτήσεων.

Μέχρι σήμερα, η εφαρμογή έδινε προτεραιότητα στο πρωτότυπο περιεχόμενο για τη ροή των «stories» σε σχέση με τις προϋπάρχουσες αναρτήσεις που αναδημοσιεύονται.

Όπως φαίνεται, η προτεραιοποίηση οδήγησε στην υποβάθμιση αναδημοσιευμένων αναρτήσεων για τα γεγονότα που εκτυλίσσονταν στη Γάζα.

Στο εξής, δήλωσε την Δευτέρα εκπρόσωπος της εταιρείας, η εφαρμογή θα δίνει στο αναδημοσιευμένο περιεχόμενο ίση μεταχείριση με το πρωτότυπο, έτσι ώστε να προβάλλονται περισσότερο οι αναρτήσεις που αφορούν την τρέχουσα επικαιρότητα.

Είχαν προηγηθεί ρεπορτάζ των Financial Times και του Buzzfeed, σύμφωνα με τα οποία δεκάδες εργαζόμενοι του Instagram είχαν διαμαρτυρηθεί για την άνιση μεταχείριση των αναρτήσεων που υποστήριζαν την παλαιστινιακή πλευρά.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε πάντως ότι υπήρχε εσκεμμένη μεροληψία και υποστήριξε ότι η αλλαγή είχε δρομολογηθεί πριν ξεσπάσει η τελευταία κρίση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο προηγούμενος αλγόριθμος «δημιούργησε την εντύπωση ότι καταστέλλουμε τα stories που αφορούν συγκεκριμένα θέματα ή απόψεις» είπε η εκπρόσωπος. «Για να είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι, αυτό δεν ισχύει» διαβεβαίωσε.

Εργαζόμενος του Instagram που δεν κατονομάζεται δήλωσε στους Financial Times ότι η εφαρμογή πράγματι μπλόκαρε αναρτήσεις υπέρ των Παλαιστινίων. Αυτό συνέβη όχι λόγω εταιρικής πολιτικής αλλά λόγω αστοχίας του αλγόριθμου επιλογής αναρτήσεων, ο οποίος είχε συνδέσει λέξεις όμως «μάρτυρας» και «αντίσταση» με προσπάθειες υποκίνησης στη βία. Επιπλέον, ο αλγόριθμος μπλόκαρε αναρτήσεις για τα επεισόδια στο τέμενος του Αλ-Ακσά στην Ιερουσαλήμ καθώς συνέχεε το μνημείο με όνομα τρομοκρατικής οργάνωσης.

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024