Αναστασιάδης στον Ερντογάν: Αδιανόητη οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού έξω από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ
Είναι αδιανόητο να αναμένει η Τουρκία ότι μπορεί να επιτύχει λύση πέραν, μακριά και έξω από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών ή τους όρους εντολής του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης
Είναι αδιανόητο να αναμένει η Τουρκία ότι μπορεί να επιτύχει λύση πέραν, μακριά και έξω από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών ή τους όρους εντολής του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
Σε δηλώσεις του, προσερχόμενος στην κεντρική συγκέντρωση του ΔΗΣΥ στο Σκαλί Αγλαντζιάς, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κληθείς να σχολιάσει τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, είπε ότι «για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται η αδιαλλαξία, αλλά και οι στόχοι που πάντοτε έθετε η Άγκυρα.
Στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς την Τουρκία, ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε: «Εκείνο που θέλω να διαμηνύσω εξίσου, είναι ότι είναι αδύνατο ή αδιανόητο να αναμένουν ότι μπορεί να επιτύχουν λύση πέραν, μακριά, έξω από τα ψηφίσματα των ΗΕ ή τους όρους εντολής του ΓΓ».
Σχολίασε πως, «χωρίς αμφιβολία, προκαλείται για άλλη μια φορά μια νέα κρίση, μια κρίση που αφορά και ενδιαφέρει όχι μόνο εμάς στην Κύπρο, αλλά και τους Ευρωπαίους εταίρους και τα ΗΕ και, βεβαίως, τον ΓΓ των ΗΕ».
Και κατέληξε χαρακτηριστικά: «Από τον ίδιο (σ.σ. τον ΓΓ των ΗΕ) εξαρτάται, από την προετοιμασία και την προεργασία που θα γίνει, κατά πόσο είναι δυνατόν να τεθεί ή ακόμα και η σκέψη να υπάρξει, ότι μπορεί να ικανοποιηθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο η Τουρκία».
Νωρίτερα, ο Ερντογάν, σε μήνυμά του, που μεταδόθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, σε τελετή για τα εγκαίνια νέου αρδευτικού συστήματος στα Κατεχόμενα, ισχυρίστηκε ότι αν πρόκειται να υπάρξει μια νέα διαδικασία διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, δεν θα πρέπει να είναι πλέον μεταξύ δύο κοινοτήτων, αλλά μεταξύ «δύο κρατών». Υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να αναγνωριστούν το «κυρίαρχο καθεστώς και η ισότητα» των Τουρκοκυπρίων.
- ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0-3: Πάρτι… ανανέωσης ο Ελ Κααμπί και στην κορυφή οι «ερυθρόλευκοι»
- Άρης: Η 11άδα για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό
- Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης
- Νίκη 6άδας το Περιστέρι Betsson στο Μαρούσι (84-61) – Επιβλητικός ο Προμηθέας στη Μύκονο (99-89)
- Πώς το TikTok έγινε συμφωνία δισεκατομμυρίων στις ΗΠΑ
- Ποιος άλλος; Γκολ ο Ελ Κααμπί και 0-1 ο Ολυμπιακός στο Παγκρήτιο (vid)
- H Meta γονατίζει από το κόστος της ΑΙ, δρομολογεί σαρωτικές απολύσεις
- Θεσσαλονίκη: Τι λέει τώρα για το μαχαίρι ο 23χρονος δράστης – Αναζητούν τους φίλους του θύματος οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442