Ταξί: Αίτημα στον ΕΟΔΥ για να επιτραπούν 3 επιβάτες ανά όχημα
Σε συνάντηση του υφυπουργού Μεταφορών με τους επαγγελματίες οδηγούς της ΠΟΕΙΑΤΑ και του ΣΑΤΑ, συζητήθηκε μεταξύ άλλων το αίτημα των ιδιοκτητών ταξί να επιτραπούν 3 επιβάτες ανά όχημα, από δύο που είναι σήμερα.
Στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) και του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τον κλάδο των αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ.
Αίτημα των αυτοκινητιστών είναι να αυξηθεί ο επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα ταξί. Ο υφυπουργός από τη μεριά του τους διαβεβαίωσε πως θα τεθεί εκ νέου το αίτημα προς την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού (COVID -19), να αυξηθεί ο αριθμός των επιβατών στα ταξί σε τρεις επιβάτες εκτός από τον οδηγό, από δύο επιβάτες που είναι σήμερα.
Ομοίως, για τα 9θέσια (ΕΔΧ – Ειδικής Μίσθωσης), να αυξηθεί ο αριθμός των επιβατών σε τέσσερις εκτός από τον οδηγό, από δύο επιβάτες, σήμερα.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, σχετικά με το αίτημα των αυτοκινητιστών να δίδεται η δυνατότητα στους κατόχους Ε.Δ.Χ. να ταξινομούν σε αντικατάσταση οχημάτων, αυτοκίνητα έως 9 θέσεων με ταμειακή μηχανή και ταξίμετρο, η πλευρά του υπουργείου επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα ικανοποιηθεί το σχετικό αίτημα επιλύοντας ζητήματα όπως ο αριθμός των ταξί ανά περιφέρεια, η διαδικασία ταξινόμησης, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των οχημάτων και ο τρόπος χορήγησης.
Επιπλέον, το υπουργείο προτίθεται να ανταποκριθεί στο αίτημα του κλάδου για έλεγχο των ειδικών αδειών και σχετικά, σχεδιάζει να προχωρήσει σε επανεξέταση των ειδικών αδειών ταξί, ώστε να ελεγχθεί η πιθανότητα κάποιες άδειες να έχουν δοθεί παράνομα.
- Ανέβασε στα social media την καταδίωξή του από αστυνομικούς – Διέλυσε σε ανταλλακτικά τη μηχανή για να μην εντοπιστεί
- Πιερρακάκης για τους δασμούς Τραμπ: «Κλειδί ο διάλογος» – Θεμελιώδεις αρχές κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα
- O βασιλιάς του Μαρόκου αποδέχθηκε την πρόταση Τραμπ για ένταξή του ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Australian Open 2026: Όλοι οι χορηγοί του Slam και η πραγματική αξία των συμφωνιών
- Ανί Ερνό: Όταν μια παράνομη έκτρωση κόντεψε να τη σκοτώσει, έκανε το δικαίωμα στην άμβλωση σημαία της
- Η μέρα των αποφάσεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έφτασε – Το κλίμα στα μπλόκα και η αγωνία του Μαξίμου
- Χοκς – Μπακς 110-112: Νίκη – ανάσα στην Ατλάντα με «διπλό» Αντετοκούνμπο (vid)
- Δεληβοριάς για τις δηλώσεις Καρυστιανού: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε διαβούλευση»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442