Η Μαρία Σάκκαρη μπορεί να μην έκανε την πορεία που θα ήθελε στο τουρνουά που διεξάγεται στη Ρώμη και να αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο από την Κόρι Γκοφ (2-1 σετ), αλλά παρόλα αυτά την ερχόμενη Δευτέρα (17/5) θα βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο.18 του κόσμου.
Ο αποκλεισμός της Πέτρα Μάρτιτς από την Καρολίνα Πλίσκοβα (2-1) στα ημιτελικά του τουρνουά της Ρώμης, θα ανεβάσει την Μαρία Σάκκαρη στο Νο.18 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Ελληνίδα τενίστρια μέχρι τώρα είχε career high το Νο.19, στο οποίο βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες.
Η 25χρονη έχει εδραιωθεί στο Top-20 του κόσμου και στο Ρολάν Γκαρός, το οποίο θα ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου, θα έχει την ευκαιρία με μια καλή πορεία να ανέβει ακόμα ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε επίπεδο WTA την καλύτερη θέση έχει η Λένα Δανιηλίδου, η οποία στα… ντουζένια της είχε φτάσει έως το Νο14 του κόσμου.
Η Λίβερπουλ με γκολ του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ νίκησε εκτός έδρας 1-0 τη Σάντερλαντ και παραμένει κοντά στις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League
Η Μάντσεστερ Σίτι καθάρισε τη Φούλαμ από το πρώτο ημίχρονο (3-0) και έμεινε σε «απόσταση βολής» από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, έχοντας πλέον 53 βαθμούς, την ώρα που οι «κανονιέρηδες» έχουν 56, αλλά και παιχνίδι λιγότερο.