Στην Ελλάδα αναμένεται να φτάσει αύριο το απόγευμα ο Γιάννης Λαγός, μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και το αίτημα για έκδοση στη χώρα που ενεργοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες.
Στελέχη της αστυνομίας πρόκειται να ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να τον παραλάβουν, ενώ η πτήση θα αφιχθεί στο «Ελ. Βενιζέλος» απογευματινές ώρες.
Ο καταδικασθείς για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, θα μεταφερθεί στην Εισαγγελία Εφετών και στη συνέχεια στη ΓΑΔΑ. Η μεταγωγή του στις φυλακές του Δομοκού αναμένεται την Κυριακή.
Η εισαγγελία Βρυξελλών σημειώνει ότι ο Γιάννης Λαγός δεν άσκησε έφεση κατά της απόφασης του ολλανδόφωνου Πρωτοδικείου των Βρυξελλών στις 7 Μάϊου 2021, με το οποίο κήρυξε εκτελεστό το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.