Αυξημένη κίνηση καταγράφεται στα διόδια τόσο στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου όσο και στην Αθηνών – Λαμίας, με πολλούς να επιχειρούν να περάσουν το Πάσχα εκτός του νομού Αττικής. Με ευφάνταστες δικαιολογίες προσπαθούν να παραβούν την απαγόρευση. Αρκετοί πάντως αναγκάζονται σε αναστροφή.

Αυξημένη κίνηση καταγράφεται και σήμερα, Μ.Παρασκευή, στα διόδια τόσο στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου όσο και στην Αθηνών – Λαμίας με πολλούς να επιχειρούν να περάσουν το Πάσχα εκτός του νομού Αττικής.

Με ευφάνταστες δικαιολογίες προσπαθούν να παραβούν την απαγόρευση και τα περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο αρκετοί δεν τα καταφέρνουν και αναγκάζονται να κάνουν… αναστροφή.

140 αναστροφές

Τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και τις 18:00 είχαν αναχωρήσει από την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου 6.470 οχήματα ενώ καταγράφηκαν 3 παραβάσεις μετακίνησης και 140 επιστροφές.

Από την Αθηνών – Λαμίας αναχώρησαν 6.754 οχήματα και διαπιστώθηκαν 2 παραβάσεις μετακίνησης και 86 επιστροφές.

Χθες Μεγάλη Πέμπτη με κατεύθυνση την Κόρινθο έφυγαν 11.116 οχήματα (3 παραβάσεις και 185 επιστροφές) ενώ με κατεύθυνση τη Λαμία αναχώρησαν 11.672 οχήματα (31 επιστροφές).

Δεν έλειψαν οι δικαιολογίες

Αν και η κίνηση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες είναι μειωμένη, δεν είναι λίγοι όσοι αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους και την φαντασία τους προκειμένου η δικαιολογία τους να πείσει τους αστυνομικούς να ανοίξουν τις μπάρες των διοδίων.

Στην Ελευσίνα βρίσκεται και κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, όπου μαζί με την αστυνομία πραγματοποιούν καθολικούς ελέγχους. Μάλιστα, με φορητούς σαρωτές ελέγχουν εξονυχιστικά όλα τα έγγραφα, αυτά που αφορούν κυρίως στην ΕΡΓΑΝΗ και το Ε1.

Επιπλέον, υπάρχουν αρκετοί οδηγοί που όταν οι αρχές τους λένε να κάνουν αναστροφή, προσπαθούν να τους πείσουν να τους αφήσουν να περάσουν. Άλλοι επικαλούνται λόγους δουλειάς, ενώ άλλοι αναφέρουν προβλήματα στα υδραυλικά και στα ρολόγια της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr