Το Δικαστήριο (τρεις Δικαστές και τέσσερις ένορκοι) έκρινε ομόφωνα τον κατηγορούμενο Μανώλη Καλομοίρη, γιο του δολοφονημένου Λευτέρη Καλομοίρη, ως ένοχο ανθρωποκτονίας σε ήρεμη κατάσταση, για την δολοφονία του 32 χρονου Γιώργου Ξυλούρη.
Η υπεράσπιση ζήτησε να αναγνωριστούν τρία ελαφρυντικά. Πρότερου συννομου βίου, ανάρμοστης συμπεριφοράς θύματος και συναισθημάτων οργής και θλίψης για την δολοφονία του πατέρα του.
Το Δικαστήριο απέρριψε τα ελαφρυντικά. Για την ποινή ο Εισαγγελέας πρότεινε 15 έτη για ανθρωποκτονία, 4 έτη για οπλοχρησία, 3 έτη για οπλοφορία και 1 έτος για οπλοκατοχή.
Εν τέλει, το Δικαστήριο επέβαλε στον 29χρονο Μανώλη Καλομοίρη ποινή ισόβιας κάθειρξης κατά πλειοψηφία, δίνοντας τέλος στην πολύκροτη υπόθεση. Εκτός από τα ισόβια επιβλήθηκαν στον κατηγορούμε επιπλέον 7 χρόνια για οπλοχρησία, οπλοφορία και οπλοκατοχή.
Μάλιστα, στο άκουσμα της ποινής η μητέρα του θύματος άρχισε να φωνάζει «δικαίωση δικαίωση».
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.