Βρετανία : Πάνω από 32 εκατ. έκαναν την πρώτη δόση
Η Βρετανία διένειμε 586.339 επιπλέον εμβόλια κατά της COVID-19, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να πλησιάζει τα 40 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα ημερήσια στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή.
Η Βρετανία διένειμε 586.339 επιπλέον εμβόλια κατά της COVID-19, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να πλησιάζει τα 40 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα ημερήσια στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή.
Έτσι, η Βρετανία έχει χορηγήσει μέχρι τώρα σε 32,12 εκατομμύρια ανθρώπους την πρώτη δόση ενός εμβολίου και σε 7,47 εκατομμύρια μια δεύτερη δόση, έτσι ώστε να αρχίσει να ξανανοίγει την οικονομία όπως υπολογίζει.
Τα στοιχεία δείχνουν επίσης πως άλλοι 1.730 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον ιό, από 2.589 το προηγούμενο 24ωρο, ενώ επτά άνθρωποι πέθαναν σε διάστημα 28 ημερών έπειτα από ένα θετικό διαγνωστικό τεστ, έναντι 40 χθες, Σάββατο.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.