Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Μια διατροφολόγος εξηγεί την διαφορά μεταξύ δύο υγιεινών γευμάτων

Μια διατροφολόγος εξηγεί την διαφορά μεταξύ δύο υγιεινών γευμάτων

Αμυδρή στο μάτι, σημαντικότατη θερμιδικά! Εσείς θα ξεχωρίζατε ποιο από τα δύο πιάτα είναι το πιο ελαφρύ;

Την λένα Πόλα Νόρις, είναι από τη Μελβούρνη και , πρόσφατα, ανέβασε μερικά ζευγάρια πιάτων, φαινομενικά κοινών.

Εξήγησε, όμως, ότι μια μικρή λεπτομέρεια στην δοσολογία πρωτεϊνης-υδατάνθρακα μπορεί να κάνει την διαφορά ως προς τι θερμίδες!

Ναι, μιλάμε ακόμα και για 200 θερμίδες διαφορά.

View this post on Instagram

A post shared by Paula Norris, Dietitian (@movingdietitian)

Μειώνοντας λίγο την ποσότητα στο μούσλι, αυξάνοντας την ποσότητα στις φράουλες και κάνοντας μια μικρή αλλαγή με το γιαούρτι, αυτομάτως το μπωλ πρωινού μας έχει και περισσότερη πρωτεϊνη και λιγότερες θερμίδες!

Έτσι, αντί για 3/4 της κούπας μούσλι και 10 αμύγδαλα, βάζει μισή κούπα μούσλι και 5 αμύγδαλα. Επίσης, αντί για 2 μεγάλες φράουλες, κόβει 4 και επιλέγει γιαούρτι πλούσιο σε πρωτεϊνη και χαμηλών λιπαρών, αντί για πλήρες.

Τόσο απλά!

Δείτε άλλα δύο ζευγάρια πιάτων και προσπαθήστε να εντοπίσετε τις διαφορές:

Η διαφορά στις θερμίδες είναι εντυπωσιακή! Ας τρώμε περισσότεραφρούτα, λαχανικά και πρωτεϊνη από ό, τι υδατάνθρακα μας λέει με άλλα λόγια η αγαπητή Πόλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο